Dinel Staicu a fost arestat în Ungaria

Dinel Staicu a fost arestat în Ungaria
Foto: sport.ro

Fostul patron al Universității Craiova, Dinel Staicu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudă, a fost arestat, marți, în Ungaria, informează Mediafax.

Dinel Staicu și-a schimbat numele în Dinel Nuțu cu trei zile înainte de a fi condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor. Autoritățile nu au fost informate de această schimbare, motiv pentru care Dinel Nuțu a putut să fugă din țară, fiind dat în urmărire internațională pe 7 aprilie.

Procurorii ceruseră, pe 16 februarie 2011, interdicția de a părăsi țara în cazul lui Dinel Staicu, motivul invocat fiind intenția acestuia de a își schimba numele, însă nu au reușit să îi convingă pe magistrați că omul de afaceri va fugi din țară.

Acesta a fost prins în parcarea unui supermarket din localitatea Mako, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne declarând că Staicu nu s-a opus arestării.

Ambasada României la Budapesta a primit, din partea autorităților maghiare, confirmarea reținerii unei persoane „presupuse a fi Dinel Staicu”, a declarat Directorul General de Comunicare din cadrul Ministerului de Externe, Doris Mircea.

Dinel Staicu, reținut de polițiștii maghiari

Mugurel Ionescu, șeful Punctului Național Focal, a declarat, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că persoana sus numită Dinel Staicu reținută în Ungaria nu avea niciun fel de acte în asupra sa, motiv pentru care aceasta va trebui identificată conform procedurilor, fotografiere, amprentare și confruntare. Ionescu a evitat să afirme că persoana respectivă este într-adevăr Dinel Staicu.

Detalii despre prinderea lui Dinel Staicu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`