DIICOT: Cetățean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins încercând să introducă în România 50 kilograme heroină

DIICOT: Cetățean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins încercând să introducă în România 50 kilograme heroină
Foto: Inquam Photos - Alexandru Busca

Procurorii DIICOT au trimis în judecată a unui cetățean bulgar acuzat că ar fi încercat să introducă pe teritoriul României 50 kilograme heroină ambalată în pachete compacte de câte 1 kilogram. Acesta a fost prins în luna mai, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat-Vidin, având asupra sa cantitatea de stupefiante cu care încerca să intre în România. El este acuzat de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Cetățean bulgar, trimis ăn judecată de DIICOT: Inculpatul a încercat să intrăducă în România50 kilograme heroină

”Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, la data de 24.05.2020, organele de poliție din cadrul I.G.P.F. – Punctul de Trecere al Frontierei Calafat-Vidin l-au depistat pe inculpatul S.I., conducător al unui cap-tractor aflat în proprietatea unei societăți comerciale cu sediul în regiunea Blagoevgrad, având asupra sa în scopul introducerii în România cantitatea de aproximativ 50 kilograme heroină ambalată în pachete compacte de câte 1 kilogram”, transmit procurorii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Inculpatul este un conducător auto din Bulgaria care, la începutul lunii martie a acestui an, a înființat o societate comercială, având ca obiect principal de activitate prestarea de servicii de transport internațional, precum și pe teritoriul Bulgariei.

Valoarea drogurilor ajunge laaproximativ 1.500.000 euro

”La data de 13.04.2020, inculpatul, în calitate de administrator al acestei societăți, a cumpărat capul-tractor la volanul căruia a fost depistat.
În fapt, în timp ce presta servicii de transport internațional de mărfuri, la începutul lunii mai, în Suedia, inculpatul a cunoscut un cetățean macedonean cu care ar fi avut două întâlniri în Suedia și una în Ungaria. În cadrul discuției pe care cei doi ar fi purtat-o cu ocazia întâlnirii din Ungaria, cetățeanul macedonean i-ar fi propus să transporte un pachet cu “piese auto” din Bulgaria, în Suedia, sens în care au stabilit data și locul predării pachetului, respectiv dimineața zilei de duminică 24.05.2020, într-o parcare de tiruri de lângă Sofia”, notează procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Pe 24 mai, bulgarul s-a întâlnit într-o parcare cu cetățeanul macedonean, iar cel din urmă ”i-a predat geanta cu cele 50 kilograme de heroină, ambalate în pachete compacte de câte 1 kilogram”. Drogurile urmau să ajungă în Suedia, tranzitând România.

Valoarea de piață a heroinei traficate este de aproximativ 1.500.000 euro.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`