DIICOT a destructurat o grupare de falsificatori de bani. Șapte persoane au fost reținute. Ce cumpărau cu bancnotele

DIICOT a destructurat o grupare de falsificatori de bani. Șapte persoane au fost reținute. Ce cumpărau cu bancnotele
Sursa Foto: DIICOT

Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore, deoarece ar fi pus în circulație 900 de bancnote de 50 și 100 de euro false.

Se pare că acestea cumpărau cu banii falși aur, telefoane, dar și utilaje agricole și cereale. Mai mult și își alegeau cu grijă victimele, printre persoane care nu ar fi fost obișnuite cu bancnotele europene.

O grupare a falsificat aproape 100.000 de euro

Numai în primele cinci luni ale acestui an, inculpații ar fi cumpărat bunuri în valoare de peste 70.000 de euro cu bancnote contrafăcute, conform procurorilor.

„În perioada ianuarie-mai 2023, au pus în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate, în cupiură de 50 și 100 euro, ( aproximativ 72.000 de euro în bancnote contrafăcute) și au indus în eroare mai multe persoane vătămate, care aveau spre vânzare, direct sau pe platforme de achiziții on-line, bunuri reprezentând utilaje agricole, telefoane mobile performante, bijuterii din aur, cereale sau îngrășăminte agricole”, a transmis DIICOT, notează digi24.ro.

De asemenea, procurorii au descins, marți, la 19 adrese din Neamț, Iași și Galați, pentru a strânge probe despre gruparea acuzată de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate.

„În urma perchezițiilor domiciliare și a prinderii în flagrant, realizate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate sumele de 106.350 euro și 44.800 lei. Cu privire la bancnotele ce formează suma în euro, există bănuiala rezonabilă că sunt contrafăcute”, au mai transmis anchetatorii.

Șase dintre cele 7 persoane reținute vor fi prezentate la Tribunalul Neamț cu propunerea de arestare preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`