DIICOT: Două persoane, reținute, după ce au fost prinse cu 2 kilograme de cannabis 

DIICOT: Două persoane, reținute, după ce au fost prinse cu 2 kilograme de cannabis 
Foto: diicot.ro

Procurorii DIICOT au reținut două persoane pentru trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, inculpații au introdus în țară și au deținut o cantitate mare de cannabis care urma a fi tranzacționată în București.

Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce ridicau un colet adus din Cehia, ce conținea 2 kilograme de cannabis.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al DIICOT:

La data de 15.02.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților P.H. și S.G., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit că, la data de 14.02.2020, inculpații P.H. și S.G. au introdus pe teritoriul României și au deținut o cantitate mare de cannabis ce urma a fi tranzacționată pe raza municipiului București.

La data de 14.02.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București – Serviciul Antidrog au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au ridicat de la o autogară situată pe raza municipiului București, un colet adus din Cehia, ce conținea 2 kilograme de cannabis, cu o valoare de piață de aproximativ 10 mii de euro.

La data de 15.02.2020, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)