Mămăliga, preparatul tradițional românesc, poate deveni un aliat atunci când vrem să pierdem din kilogramele în plus. Inclusă într-un meniu bine stabilit și echilibrat, mămăliga nu este doar gustoasă, ci și eficientă în lupta cu kilogramele.
Cunoscută și iubită de generații întregi, mămăliga este un simbol al bucătăriei românești, dar puțini știu că poate ajuta la slăbit. Mămăliga poate fi combinată cu diverse alimente, de la ouă și brânză, până la legume și carne slabă.Acest preparat poate înlocui alte carbohidrați și ajută la controlul senzației de foame, conform click.ro.
În prima zi, la micul dejun, este recomandat să consumăm o felie de mămăligă cu ou fiert, cașcaval și puțină brânză de vaci. La prânz, o porție de pui la grătar cu mămăligă și salată, iar la cină, un iaurt cu cereale integrale.
A doua zi, meniul include lapte cu mămăligă la micul dejun, iar la prânz, pește la grătar cu mujdei, salată și mămăligă. Cina constă în mămăligă cu brânză.
În ziua a treia, micul dejun este format din mămăligă și ou fiert, iar prânzul include o farfurie de ciorbă de legume sau de carne, alături de mămăligă. Cina constă în salată verde cu paste, ulei de măsline și lămâie.
Ziua patru este formată dintr-o omletă la micul dejun, cu măsline și brânză de vaci, iar la prânz, o tocăniță de ciuperci servită cu mămăligă. Cina va fi o supă cremă de legume.
În ultima zi, micul dejun este format din mămăligă cu puțină smântână slabă și brânză, prânzul include sărmăluțe cu mămăligă. Seara se consumă o salată.