Diana Stoica (USR), despre recalcularea pensiilor: Sunt aproape 1 milion de pensionari care nu vor primi măriri. Vorbim aici de oameni care au muncit în condiții deosebit de grele (VIDEO)

Diana Stoica (USR), despre recalcularea pensiilor: Sunt aproape 1 milion de pensionari care nu vor primi măriri. Vorbim aici de oameni care au muncit în condiții deosebit de grele (VIDEO)
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a avut o intervenție în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1, unde a precizat că sunt aproape 1 milion de pensionari, care nu vor primi măriri, după recalcularea pensiilor.

„Reforma pensiilor trebuia să vină să facă, în principal, două lucruri”

Deputata a specificat că este vorba despre “oameni care au muncit în condiții deosebit de grele”.

“Sunt aproape un milion, sunt 800 și ceva de mii de pensionari în această situație, care nu vor primi măriri și vorbim aici de oameni care au muncit în condiții deosebit de grele, oameni din industria metalurgiei, oameni care au lucrat în energie, care, practice, au ținut în spate industria României și care au contribuit mai mult ca să poată beneficia de o pensie mai mare și, bineînțeles, de o vârstă de pensionare anticipate.

În condițiile acestea, reforma pensiilor trebuia să vină să facă, în principal, două lucruri: să creeze un sistem echitabil, nu să creeze noi inechități și să fie o reformă care să fie sustenabilă pe termen lung.

Nu mi se pare că a bifat niciunul dintre aceste două obiective principale pe care le avea.

În Parlament, la Comisia de muncă, noi am depus mai multe amendamente care să îmbunătățească această lege. Nu au fost acceptate niciunele. Acum avem un proiect de lege depus în Parlament, de curând, ca să putem să rezolvăm problema cu cei din grupa I și grupa II de muncă, cei de care povestea și Adrian Negrescu mai devreme.

Dacă PNL și PSD vor vrea să rezolve această problemă, îl vor pune la vot. Bineînțeles că noi am solicitat și o ședință extraordinară în această vară, ca să prevenim aceste probleme. Nu s-a dorit, PSD și PNL nu vor să muncească în Parlament și așa că rămâne să vedem, în septembrie, dacă vor dori să votăm această lege”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`