Diana Buzoianu (USR) a avut o intervenție telefonică pe B1 TV în cadrul emisiunii News Pass, moderată de Laura Chiriac, unde a vorbit despre Fondul Monetar Internațional care recomandă, la București, eliminarea privilegiilor și despre cazul Buzatu, spunând că nu este acesta un caz unic.
Laura Chiriac: „Fondul Monetar Internațional recomandă la București eliminarea privilegiilor. Păi, simpla prezență a unor oameni care fac tot aparatul administrativ să lucreze în interesul lor și al celor care le dau șpagă reprezintă un privilegiu enorm, un privilegiu care se întoarce împotriva noastră, a tuturor”.
Diana Buzoianu (USR): Nu, dar nu reprezintă un privilegiu, este mai mult de atât, este o ilegalitate. Până la urmă asta este o caracatiță care sugrumă toată România. Auzim de multe ori că suntem o țară săracă, nu suntem sau o țară săracă, avem toate resursele posibile. România este o țară furată de toate lipitorile astea care vin și se agață de banii publici.
Oamenii, până la urmă, înțeleg foarte clar, că de aia sunt ei revoltați când văd că taxele cresc. Dacă ar vedea că din urma taxelor rezultă și niște servicii publice mai bune, toată lumea ar vrea să plătească taxele alea care sunt și în statele nordice. Problema este că oamenii văd că de taxele acestea mulți bani ajung în portbagajele unora.
Până la urmă, domnul Buzatu, să nu ne facem niciun fel de iluzie. Nu este un exemplu unic la ceea ce se întâmplă în PSD și în PNL, în local. Vorbim de oameni care de zeci de ani de zile acaparează niște comunități locale. Domnul Buzatu conducea de zeci de ani de zile una dintre cele mai sărace județe din România și cu toate acestea, el trăia într-un lux, într-o opulență, cu o avere care putea să fie cu greu explicată. Nimeni nu s-a uitat la ea. Domnul Ciolacu a venit și a spus, după acest caz, că el va face o reformă în partid, că va da afară baronii locali, care sunt infractori. Păi ajungea doar să se uite domnul Ciolacu la declarația domnului Buzatu și să înțeleagă că acolo se întâmplau niște lucruri. Până la urmă, noi nu avem astăzi școli, autostrăzi, spitale, pentru că banii aceștia se duc, de fapt, în mâinile acestor oameni care mai degrabă preferă să bage acești bani în buzunarele lor, la firmele de casă, am văzut cazul firmelor cu fii de primari, care câștigă zeci de milioane într-un singur an de când și-au înființat firme decât să realizeze, efectiv, o investiție….