Diana Buzoianu, despre moțiunea privind Educația: Ligia Deca, chemată să răspundă la toate întrebările la care nu răspuns. Liderii tratează cu aroganță și cu nepăsare profesorii, elevii și părinții (VIDEO)

Diana Buzoianu, despre moțiunea privind Educația: Ligia Deca, chemată să răspundă la toate întrebările la care nu răspuns. Liderii tratează cu aroganță și cu nepăsare profesorii, elevii și părinții (VIDEO)
Foto: Facebook / Diana Buzoianu

Guvernanții tratează cu aroganță și cu nepăsare profesorii, elevii și părinții, a declarat deputata USR Diana Buzoianu, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, în contextul grevei din învățământ.

Diana Buzoianu, pe B1 TV, despre greva profesorilor și moțiunea „Îndrăznesc să susțin educația”

Deputata USR i-a criticat pe reprezentanții puterii pentru felul în care îi tratează pe profesori.

„Eu cred că toți profesorii care zilele acestea au spus că nu au fost ascultați și că n-a venit niciun ministru să îi asculte fix asta aveau în minte, ideea că vin acești oameni să vorbească de problemele pe care le au, nu să aibă o oportunitate de a da niște declarații politice și de a face niște poze cu elevii, și de a spune cât de frumoasă este școala respectivă sau cât de emoționant a fost să te întâlnești cu niște elevi”, a declarat Diana Buzoianu.

„În mod normal, astăzi, profesorii, când zic că nu au un dialog cu miniștrii sau cu oamenii de la guvernare, se referă la rezolvarea exact a problemelor de care ați vorbit mai devreme, salarizarea, reforma din sistem, promovarea pe criterii meritocratice, scoaterea din abandon școlar a miilor de copii. Acestea sunt problemele reale de care ar trebui să discute miniștrii în momentul în care se duc să vorbească cu directori de școală”, a adăugat ea.

Cât despre moțiunea „Îndrăznesc să susțin educația”, Diana Buzoianu a explicat: „Este o moțiune prin care doamna Ligia Deca este chemată, practic, să răspundă la toate întrebările la care nu a dat răspuns până acum. Am văzut și fiascoul cu legile educației, vedem și astăzi greva și lipsa de respect care este dată profesorilor. La un moment dat, cineva trebuie să răspundă pentru toate aceste nereguli din sistem care nu sunt adresate, pentru care suntem mințiți în fiecare zi că sunt adresate, cu aroganță, că asta este de fapt ceea ce deranjează cel mai tare”.

„Oamenii vin și spun, profesorii vin și spun care sunt problemele din sistem, vocea lor nu se aude, dar, mai mult decât atât, liderii și mai ales doamna Ligia Deca, care, iată, este până la urmă unul dintre actorii-cheie care ar fi putut să joace un rol în blocarea și în rezolvarea acestor probleme, inclusiv cele care au dus la greva profesorilor, sunt lideri care efectiv tratează cu aroganță și cu nepăsare profesorii, elevii și părinții”, a continuat parlamentara din opoziție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)