Dezvoltatorul vaccinului anti-COVID-19: Vom avea o iarnă normală anul viitor, dacă vom avea o rată mare de vaccinare până la începutul toamnei

Dezvoltatorul vaccinului anti-COVID-19: Vom avea o iarnă normală anul viitor, dacă vom avea o rată mare de vaccinare până la începutul toamnei
Sursa Foto: Hepta

Ugur Sahin, un membru al echipei care a dezvoltatvaccinulanti-COVID-19Pfizer-BioNTech, a declarat că dacă vaccinarea împotriva noului coronavirus va decurge bine în 2021, viața și-ar putea relua cursul normal iarna viitoare.

Cercetătorul crede că vaccinul va reduce transmiterea virusului și că va înjumătăți rata de trasmitere, ceea ce ar fi un succes imens.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă de acest vaccin – poate nu cu 90%, dar poate măcar cu 50% -, însă chiar și așa ar reduce dramatic răspândirea pandemiei„, a declarat Ugur Sahin pentru bbc.com.

Dacă evenimentele vor decurge conform planului,peste 300 de milioane de doze vor începe săfie livrate în decembrie – ianuarie, iar până în aprilie, serul va ajunge în aproapte toată lumea.

„Vara ne va ajuta, pentru că numărul de infectări se va reduce la vară, și este absolut esențial să avem o rată mare de vaccinare până la începutul toamnei, iernii viitoare”, a mai precizat Sahin.

Sahin a subliniatcă toate campaniile de imunizare trebuie finalizate până toamna viitoare, precizând că va beneficia și de ajutorul altor companii farmaceutice, pentru a asigura producția vaccinului în cantități suficiente.

„Sunt încrezător că vom reuși acest lucru, pentru că există mai multe companii producătoare care ne vor ajuta să mărim producția, astfel că vom avea o iarnă normală anul viitor”, a spus Ugur Sahin.

Până la intrarea pe piață, vaccinul trebuie avizat. Rezultatele provizorii, care indică oeficiență de peste 90%, însă rezultatele finale vor veni în câteva săptămâni. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste, însă, deocamdată nu se știe dacă vaccinul opreșterăspândirea bolii sau dacă previne îmbolnăvirea și nici cât timp ține imunitatea.

Ce părere au oamenii despre vaccinul care ar putea stopa pandemia de COVID-19

Un sondaj realizat în Germania de radioul public ARD arată că 29% dintre respondenți susțin că probabil nu se vor vaccina anti-Covid.în creștere cu două puncte față de un alt sondaj din luna august,potrivitDeutsche Welle, citat de G4Media.

Sondajul realizat în lunaaugust arăta că 44 la sută dintre oameni se vor vaccina,numărul lor ajungând acum la 37 de procente. 34% au spus că „s-ar putea” să se vaccineze, fără a fi convinși că o vor face.

De asemenea, 26% consideră măsurileexagerate, în timp ce 18% propun măsuri şi mai dure, potrivit Deutsche Welle.

Specialiștii susțincă ar trebui capersoanele cu risc sporit șipersonalul medical şi de îngrijire să fie vaccinate prima oară.

Epidemiologul Anthony Fauci crede că vaccinulva fiinsuficient pentru eradicarea noului coronavirus

Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase și cel care îndeplineşte rolul de consilier al preşedintelui (încă în funcție) Donald Trump în probleme legate de COVID-19, a declarat joi că un vaccin pentru COVID-19 este pe punctul de a apărea pe piață, dar a avertizat că acesta ar putea fi insuficient pentru a eradica boala, notează CNBC.

„Cavaleria vine, dar nu lăsaţi armele, continuaţi lupta, pentru că nu a ajuns încă. Ajutorul este pe drum, dar nu a sosit încă.

Pentru mine este mai mult un stimulent de tipul ‘Vă rog, nu cedaţi. Nu disperaţi, sfârşitul este aproape’, ca opoziţie la ‘Hei, putem pleca, nu vă mai îngrijoraţi’. Nu putem pleca. Trebuie să continuăm să dublăm măsurile de sănătate publică”, a precizat Fauci, avertizând că lupta împotriva virusului nu s-a terminat.

Mă îndoiesc că vom eradica această boală. Cred că avem nevoie de un plan, să o ţinem sub control cronic. Poate fi ceva care devine endemic, de care trebuie să ţinem seama. Sigur, nu va mai fi o pandemie pentru mult timp, pentru că vaccinurile vor schimba acest lucru”, a mai spus Fauci.

Specialistul a făcut aceste afirmaţii la trei zile după că Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor anti-COVID-19 are o eficacitate de peste 90% în prevenirea infecţiilor.

Numărul cazurilor noi de infecţii cu noul coronavirus creşte puternic în Statele Unite, cu peste 100.000 pe zi. În primele 10 zile din noiembrie, în SUA au fost înregistrate peste 1 milion de cazuri noi. Potrivit COVID Tracking Project, în Statele Unite sunt spitalizaţi 65.368 de oameni cu noul coronavirus. De la debutul pandemiei, în SUA au fost înregistrate peste 10,4 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi peste 241.000 de decese asociate acestei boli.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`