Dezvoltarea soluțiilor medicale de imagistică în România

Dezvoltarea soluțiilor medicale de imagistică în România

Sistemul PACS (picture archiving and communication system) este utilizat în imagistică pentru stocarea, distribuirea, și prelucrarea digitală a studiilor medicale. Unicitatea sistemului constă în conectarea unităților radiologice cu interiorul și exteriorul lor. Caracteristici : utilizează standardul dicom pentru a prelua studiile de la echipamentele radiologice; transferul de date se face de obicei printr-o rețea securizată, GIGABIT, pentru a asigura viteza optimă necesară vizualizării studiilor arhivate; existența unui dicom viewer cu funcționalități multiple pentru a face evaluări rapide inclusiv remote, utilizând o platformă pentru gestionarea studiilor și a pacienților. Medicii au acces în platformă prin user și parolă. Dintre features-urile importante ale soluției amintim : multi-language, pre-fetching pentru studii, trimitere studii pe mail, grupuri de utilizatori, acțiuni asupra unui studiu.

Teleradiologie și Telemedicină

Accesul de la distanță a unor astfel de aplicații, facilitează inclusiv consultațiile la distanță, comunicarea cu pacientul fiind disponibilă prin mijloace video, pe chat, sau prin telefon. Pacienții transmit practic studiile medicale(radiologice, analize, interpretări existente), iar medicul va discuta ulterior cu acesta pentru un diagnostic medical sau recomandarea unui tratament, în unele cazuri fiind necesară întâlnirea față în față. Serviciile de second-opinion, pot curpinde inclusiv asigurarea drumului, cazării, mesei, traducerilor, dacă discutăm de consultațiile în străinătate.

Atomix Cloud PACS

O astfel de aplicație, capabilă să integreze atât soluții de hospital management, cât și soluții de telemedicină, este Atomix Cloud PACS. Aplicația are o platformă pentru clinici/spitale/pacienți, și un viewer propriu. “Având în vedere viteza cu industria medicală evoluează, îndeosebi partea de teleradiologie, am dezvoltat prin fonduri europene o soluție completă tip PACS, ce poate fi integrată cu aplicațiile proprii ale unei clinici sau ale unui spital, afirmă Alexandru Stoian, Manager de Sisteme Informatice la Pathways Software Solutions.

Soluțiile de Hospital Management

Spitalele nu pot funcționa fără un sistem integrat capabil să gestioneze fluxul de lucru al personalului medical și non-medical, prin module medicale(ambulatoriu, spital, raportări) și economice(contabilitate, gestiune, farmacie). Îndeosebi pentru spitalele mari, costurile pe secții sunt foarte importante de gestionat, astfel că timpii de lucru dar și situațiile sunt evidențiate rapid prin aplicațiile dedicate. Integrarea HIS-RIS aduce cu sine vizualizarea direct pe secții de către medic a studiilor radiologice. Totodată, transmiterea rapidă a datelor pacienților pe secția de radiologie, sau din ambulatoriu în spitalizare de zi, ulterior continuă, vine în ajutorul completării facile a dosarului medical, și implicit a punerii unui diagnostic pacientului.

Soluțiile de Hospital Managament

Sistemele complete de hospital management, dar și cele de telemedicină au devenit din ce în ce mai populare. Acestea asigură toate modulele necesare funcționării unui spital(ambulatoriu, spitalizări, decont, consumuri, orare, integrări Dosar Electronic de Sănătate, integrări cu alte aplicații economice etc).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii