„La începutul lui 2010, în debutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Era înainte de congresul PSD şi am hotărât să mergem într-o vacanţă, înt-o insulă exotică. Am stat împreună şi se poate verifica uşor. Am stat la Hilton Seychelles SPA. Dintr-o întâmplare am găsit acasă pliantul de la hotel. Am stat 10 zile şi îmi aduc aminte că îl rugam să-l ajute pe Ponta să câştige alegerile PSD, însă Coldea îmi spunea că Băsescu nu-l vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine, dar să nu ajungă Ponta la PSD a fost mesajul”
Afirmațiile despre Florian Coldea îi aparțin lui Sebastian Ghiță, aflat acum în urmărire generală, făcute în episodul 7 al dezvăluirilor sale televizate.
Deși cei doi par că au mers în vacanță fără niciun fel de obligații, în primele zile ale lunii februarie 2010 se înregistrau evenimente importante în țară, care, în mod normal, ar fi cerut prezența oligatorie a lui Coldea.
Unul dintre cele două momente este vizita misterioasă a lui Dan Diaconescu în Indonezia pentru „un așa zis interviu cu fugarul Nicolae Popa”, care fusese arestat cu câteva lui înainte. Interviul nu a mai fost publicat niciodată și s-a speculat că Dan Diaconescu plecase în Jakarta în misiune, pentru a transmite niște mesaje de la SRI către Popa.
Al doilea eveniment, mai important, a fost vizita subsecretarului de stat american pentru controlul armamentelor, când s-a decis și discutat scutul de la Deveselu. După ce președintele Năsescu a făcut anunțul care a învolburat scena politică, Ion Iliescu a cerut referendum național pe această temă.
Acesta este contextul în care adjunctul Coldea a ales să se urce în avion cu Ghiță, cu destinația Seychelles, pentru zece zile. Pe lângă minunatele peisaje ale acestei insule, Seychelles este și locul preferat al mafioților și politicienilor corupți din Europa de Est.
Așadar, alegerea acestei destinații ridică semne de întrebare majore, în special după ce, în 2010, presa internațională relata că firme din Panama, Seychelles, Antilele Olandeze și Insulele Bermuda au investiții de peste 1,1 miliarde de euro în România.