Dezvăluirile denunțătorului primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: Mi-a oferit mită să renunț la plângere și m-a avertizat că viața e scurtă (VIDEO)

Dezvăluirile denunțătorului primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: Mi-a oferit mită să renunț la plângere și m-a avertizat că viața e scurtă (VIDEO)

Petru Becheru este președintele asociației de propietari care a făcut denunțul ce a dus la reținerea pentru 24 de ore a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și la inculparea ei pentru mai multe ilegalități în privința reabilitării fațadelor blocurilor din oraș.

România Curată i-a luat un interviu acestuia în care încearcă să lămurească de ce acesta a depus denunțul și care sunt adevăratele motive, după ce primarul Craiovei a încercat în mai multe rânduri să îl prezinte pe acesta drept lipsit de credibilitate și chiar că nu ar fi în toate facultățile mintale.

"Problema era următoarea: că intrase în vigoare o HCL propusă sau votată chiar de doamna primar, prin care se spunea că lucrările la fațadele blocurilor nu pot fi făcute decât pe întreaga fațadă, ori aceste lucrări pe care vroiau să le facă, se făceau doar pe partea dinspre drum a fațadei, nu pe partea dinspre curte. Deci își încălcau propriul lor regulament. După aia, cu toate că oficial ni s-a prezentat că banii provin din sponsorizări, de fapt unii proprietari erau obligați să plătească aceste lucrări la un preț supraevaluat, în opinia mea." povestește Becheru despre începuturile conflictului cu primarul Craiovei.

Dezvăluirile denunțătorului primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: Mi-a oferit mită să renunț la plângere și m-a avertizat că viața e scurtă

#DIRECT_ONE_9dhbe3#

"Din ce am citit eu în rechizitoriu, doamna Olguța Vasilescu a făcut presiuni asupra tuturor sponsorilor să îi sponsorizeze ONG-urile de casă ale dânsei, lăsându-le impresia că dacă nu le sponsorizează, nu le vor fi plătite la timp facturile pentru lucrările efectuate. Asta era o pârghie de presiune și o altă pârghie e că Primăria Craiova, care inspectează lucrările ce se efectuează prin instituții subordonate, să nu vadă anumite nereguli, ca de exemplu: că nu s-a folosit piatră de un anumit fel la lucrări, ci una de calitate inferioară, faptul că nivelul străzilor a fost scăzut ca să nu aducă balastru, că anumite șine de tramvai care au fost schimbate au dispărut, nu s-au mai găsit kilometri întregi de șine vechi. Atunci, ca să nu remarce chestia asta, aveau o altă pârghie de control asupra constructorilor, UTI având în Craiova mai multe proiecte, unul dintre ele fiind ”managementul traficului”, la fel ca și la Iași. E același proiect pentru care la Iași au fost arestați Nichita și Tiberiu Urdăreanu pentru că s-a dat mită acolo." a mai dezvăluit denunțătorul în interviul acordat.

Întreabat despre momentul în care și-a dat seamă că lucrurile nu sunt legale, Petru Becheru a răspuns: "Eu am remarcat de la început că e ceva suspect. Pe urmă, prin aprilie (n.r. 2014), pe măsură ce proiectul avansa, discuțiile se purtau cu angajații primăriei, deși oficial ei nu erau parte în schema de învârtire de bani. Erau niște sponsori care dădeau bani la un ONG, care contracta lucrarea unor firme private, deci nu avea treabă din punct de vedere legal Primăria. Cu toate astea, inspectorii făceau controale prin bloc și făceau presiuni pe oameni că de ce nu suntem noi de acord. Pe mine mă amenințau că îmi vor da amendă pe persoană fizică în fiecare zi, pentru că nu vreau să repar fațada. Când mi-au dat să semnez contractul de parteneriat între ONG și Asociația de Proprietari, eu am văzut că din modul cum e redactat, practic el este un contract de sponsorizare. ONG-ul primea sponsorizare de la UTI și alții, după care ONG-ul mă sponsoriza pe mine ca Asociație cu serviciile constând în vopsirea fațadei. "

Petre Becheru s-a plâns că este ținta răzbunării primarului Craiovei, primind numeroase amenințări pe rețele de socializare, și chiar încercându-se să i se ofere mită pentru a renunța la denunțul depus la DNA.

"Chiar ieri am fost la DNA, unde am arătat că un subordonat al dânsei, angajat la regia locală de transport, mi-a oferit practic mită, a încercat să mă corupă, solicitându-mi să renunț la plângere, să-mi retrag probele din dosar, sau să le invalidez, să las în dosar doar ce a strâns DNA-ul, eu să nu le mai dau nimic și să nu mă mai prezint la proces. În caz contrar, m-a avertizat că viața este scurtă, a invocat divinitatea, mi-a spus că familia mea va suferi și inclusiv eu și că dacă mă duc în excursia pe care mi-a propus-o, într-o stațiune din nordul Olteniei, excursie gratuită, îmi voi prelungi viața cu două luni de zile. De asemenea a făcut precizarea că el este membru FSN din anii 90, că nu este traseist politic și că el este un mare susținător al doamnei Olguța." a spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie