Jurnalista Sorina Matei face noi dezvăluiri despre Sebastian Ghiță. De această dată, dezvăluirile o vizează și pe fosta șefă DIICOT Alina Bica.
Aceasta susține că, deşi Bica susţine că n-a avut nicio treabă cu Ghiţă, DIICOT în mandatul acesteia a închis două dosare care-l vizau pe fostul PSD-ist, spune jurnalista, într-o postare pe Facebook. Dosarele vizau infracțiuni la adresa securității naționale a României, de criminalitate organizată, corupție, înșelăciune.
„O spune chiar DIICOT în adrese oficiale semnate chiar de fosta adjunctă a Alinei Bica, Georgiana Hosu/ material şi adresă oficială DIICOT publicate pe 17 Decembrie 2014. Totul s-a întâmplat pe 14.11.2013 şi 28.05.2014. Un al treilea dosar vizându-l pe Sebastian Ghiţă fusese închis încă din 2009, în mandatul de la DIICOT al lui Codruţ Olaru.
Era perioada în care parchetele, pe bandă rulantă, închideau dosarele care-l vizau pe Ghiţă, probabil la ordinul SRI, pentru că asta s-a întâmplat şi la DNA în două speţe pe 2 Iulie 2014/declinat şi închis de PG şi pe 1 Aprilie 2014/ celebra ordonanţă Papici”, subliniază Sorina Matei pe Facebook, care face trimitere la un articol de pe blogul personal.
Cele trei dosare despre care vorbește Matei sunt:
1.Dosarul 612/D/P/2005 a fost soluționat de DIICOT, la data de 6 Noiembrie 2009, când instituția era condusă de procurorul Codruț Olaru, cu neîncepere de urmărire penală față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de „inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup care se pedespește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi” și „introducerea sau scoaterea din țară, prin orice mijloace a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracțiunea de contrababdă și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”
2.Dosarul 299/D/P/2010 a fost soluționat de DIICOT, la data de 14 Noiembrie 2013, când instituția era condusă de Alina Bica, cu neîncepere de urmărire penală față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:
– inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup care se pedespește cu închisoare de la 5 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi
-amenințări la adresa securității naționale a României
interceptarea fără drept a unei transmisii de date informatice
autorizarea și/sau înregistrarea entităților care desfășoară activități de schimb valutar pe teritoriul României
3. Dosarul 102/D/P/2010 a fost soluționat de DIICOT la data de 28 Mai 2014, când instituția era condusă de Alina Bica, cu clasare pentru săvârșirea infracțiunii de „inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, aderare sau sprijinire, sub orice formă a unui astfel de grup se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi” ( art. 367 Cod Penal/Constituirea unui grup infracțional organizat).