Dezastru la admiterea directă în magistratură: Sub 20% dintre candidați au trecut proba scrisă

Dezastru la admiterea directă în magistratură: Sub 20% dintre candidați au trecut proba scrisă
Foto: Pixabay

A fost dezastru la proba scrisă a concursului pentru admiterea directă în magistratură. Doar 18,85% dintre candidați au luat notă de trecere. Și mai urmează și interviul, probă de asemenea dificilă, notează clujust.ro.

Rezultate extrem de slabe la proba scrisă a concursului pentru admiterea directă în magistratură

1.621 de persoane s-au înscris la început pentru cele 140 de posturi scoase la concurs.

Iar din 282 de candidați câți s-au prezentat la proba scrisă, doar 56 au luat notă de trecere, adică un procent de 18,85%.

Pentru a trece proba scrisă, candidatul trebuie să aibă minim media 6 și minim nota 5 la fiecare din cele două materii. Acum, 7,14 a fost cea mai mare medie și 6 fix cea mai mică, precizează sursa citată.

Mai mulți candidați au anunțat că pregătesc un memoriu prin care vor să semnaleze nereguli. Prezent la bilanțul Curții de Apel Cluj, judecătorul Liviu Odagiu, membru CSM, a spus că „mai bine ar depune contestații”.

Concursul de admitere în magistratură se desfășoară în perioada 14 octombrie 2022 – 15 iunie 2023, fiind dedicat celor care au cel puțin cinci ani de vechime în altă profesie juridică (avocați, consilieri judidici, polițiști etc.). După proba scrisă, urmează interviul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`