Dezastru în cercetare. Niciun proiect din România nu a primit fonduri din cele 600 de milioane de euro puse la dispoziție de UE

Dezastru în cercetare. Niciun proiect din România nu a primit fonduri din cele 600 de milioane de euro puse la dispoziție de UE
foto: Pixabay

Niciun proiect de cercetare din România nu a câștigat concursul de finanțare cu fonduri europene lansat de European Research Council, un organism public pentru finanțarea cercetărilor științifice și tehnologice efectuate în cadrul UE, scrie g4media.ro.

Universitățile și centrele de cercetare din Germania, Marea Britanie, Franța Elveția și Israel reprezintă cea mai mare parte din lista celor 301 de proiecte câștigătoare. La polul opus se află România, Bulgaria, Slovenia, Slovacia și Malta, cu zero proiecte.

Concret, European Research Council, cu un buget total de peste 13 miliarde de euro în perioada 2014-2020, a primit 2.453 de proiecte din care a selectat 301, finanțarea medie fiind de 2 milioane de euro. Forul este condus de un consiliu independent, cu profesorul Jean Pierre-Bourguignon în rol de președinte.

Linia de finanțare e în valoare de 600 de milioane de euro și e parte din programul Horizon 2020 al Comisiei Europene.

Proiectele selectate pentru finanțare acoperă o paletă largă de domenii, de la științele vieții la inginerie, de la schimbări climatice la științe umane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`