Deținutul Mihai Stoica a publicat o ”lucrare științifică” în care conţinutul propriu-zis este de doar nouă pagini. El a scris întreaga ”operă” în 64 de minute (VIDEO)

Publicat: 12 01. 2016, 09:11

A scris o carte într-o oră, devenită bestseller şi epuizată în doar câteva minute! Nu este vorba despre un geniu recunoscut al literaturii, ci despre un om de fotbal: Mihai Stoica. La prima vedere pare o performanţă demnă de Cartea Recordurilor. Însă la o analiză mai atentă reiese că Meme a terminat de scris lucrarea ştiinţifică în doar 64 de minute. Restul a completat cu scoruri şi tabele. Şi lui Gigi Becali îi place să scrie. Însă doar în închisoare şi doar pentru a primi reducerea pedeapsei. Şi nu e singurul. Alt deţinut cu greutate – fostul senator Cătălin Voicu – se află la un pas de eliberarea condiţionată, graţie „lucrărilor sale ştiinţifice”, informează B1 TV. Cărţile scrise după gratii i-au adus o reducere a pedepsei cu 180 de zile.

Condamnaţii cu nume sonore se întrec în „lucrări ştiinţifice”, în speranţa de a mai scădea câte o lună din şederea după gratii. Iar fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, a dus totul la un alt nivel, publicând o „operă” în care conţinutul propriu este de doar 9 pagini. Restul de 113 pagini reprezintă numai scoruri şi statistici preluate prin metoda copy-paste, de pe site-ul UEFA, scriu jurnaliştii de la ProSport.

Tot ei au făcut şi un calcul estimativ şi au ajuns la concluzia că adevărata contribuţie a lui Stoica la redactarea cărţii denumită – culmea! – „În căutarea identităţii” însumează doar 64 de minute petrecute la masa de scris.

Cartea nici măcar nu a apucat să ajungă în librării, stocul fiind epuizat instantaneu. Toate volumele au fost cumpărate de clubul Steaua. Despre Steaua a curs cerneală la iniţiativa. latifundiarului Gigi Becali. La o simplă privire aruncată de un internaut pe o operă marca Becali se observă doar fotografii însoţite pe alocuri de bucăţi subţirele de text. Lucrarea ştiinţifică „Becali şi Steaua” de 270 de file se răsfoieşte uşor, în doar 45 de secunde.

Mihai Stoica a terminat de scris o lucrare ştiinţifică în doar 64 de minute

#DIRECT_ONE_b2klgb#

Patronul Stelei a explicat de ce nu şi-a dat mai mult silinţa. A scris cu gândul la zilele de puşcărie scăzute din pedeapsă odată ce opera va vedea lumina tiparului. Cu atât mai mult cu cât orice carte, scris ea şi după gratii, devine lucrare ştiinţifică prin ştampila pusă de editură, a ţinut să explice Becali. Când nu a scris despre Steaua, muza i-a şoptit să scrie despre Dumnezeu.

Gigi Becali nu este nici pe departe singurul care a apelat la scris pentru a-şi scurta şederea în puşcărie.

Fostul senator Cătălin Voicu a tras lozul câştigător prin redactarea mai multor aşa-numite „opere ştiinţifice”, care ar putea fi biletul său de ieşire de după gratii, scriu jurnaliştii de la Adevărul. Cărţile scrise de Voicu cât timp s-a aflat încarcerat la Penitenciarul Găeşt, cele mai multe girate de fostul procuror militar Dan Voinea, i-au convins pe magistraţii Judecătoriei Găeşti că acesta merită să fie eliberat.

Cătălin Voicu este, de altfel, unul dintre întemeietorii curentului literar din puşcărie. Cu mai mult sau mai puţină inspiraţie, el a scris şase cărţi, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Una dintre ele, legată chiar de statul de drept. Voicu a venit şi cu o explicaţie halucinantă: fără cărţile sale societatea nu poate să existe.
Operele deţinuţilor „cărturari”, apărute ca ciupercile după ploaie, nu sunt văzute cu ochi buni de experţi.

TITLURILE CĂRŢILOR SCRISE DE CĂTĂLIN VOICU:

„Ordinea publică în statul de drept”

„Respectarea drepturilor omului în procesul penal”

„Securitatea naţională, concept constitutuţional şi legal”

„Examinarea doctrinei şi jurisprudenţei privind apărarea securităţii naţionale”

„Prevenirea actelor de terorism şi protecţia libertăţilor publice”

„Îndreptar de drept constituţional”