Deținuții au scris 157 de cărți în 18 luni de zile pentru reducerea pedepsei și eliberarea condiționată

Deținuții au scris 157 de cărți în 18 luni de zile pentru reducerea pedepsei și eliberarea condiționată
Foto: b365.ro

Persoanele aflate în detenție au scris 157 de cărți de la începutul anului 2014 până în iunie 2015. Motivul pentru care au recurs la acest tertip este reducerea pedepsei și eliberarea condiționată.

Datele aparțin Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Astfel, numărul cărților scrise în penitenciare a crescut față de anii anteriori. În anii 2012 și 2013 au fost redactate 97 de lucrări de către persoane private de libertate.

În ceea ce privește plagiatul, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, anunța că există mai multe propuneri de modificare a Legii privind executarea pedepselor, conform Agerpres.

„Caracterul științific nu este ușor de stabilit. Există o dispută inclusiv în mediul universitar pe ce înseamnă științific în această materie. Există în analiză mai multe propuneri în momentul de față atât la Ministerul Justiției, la ANP, cât și la Consiliul Superior al Magistraturii. (…) Cadrul legal în vigoare este din 2006 și în mod cert este nevoie de aducerea lui în actualitate”, a spus Cazanciuc.

DNA a transmis o notă Consiliului Superior al Magistraturii și Ministerului Justiției în care cerea acestor instituții să aprecieze asupra oportunității inițierii unor modificări legislative în materie, potrivit Agerpres.

DNA își motiva demersul de modificare a legii prin faptul că pentru realizarea unor astfel de lucrări este nevoie de consultarea unor materiale de referință – enciclopedii, lexicoane, glosare, vocabulare, dicționare — „care nu pot fi în mod rezonabil accesate în penitenciar”. În nota adresată CSM se făcea trimitere la situația din alte țări europene, unde o astfel de reducere a pedepsei datorată scrierii de lucrări științifice nu este reglementată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)