Destinațiile de Revelion preferate de români. Poiana Braşov şi Valea Prahovei nu mai sunt în top / Ce stațiuni sunt cele mai căutate

Destinațiile de Revelion preferate de români. Poiana Braşov şi Valea Prahovei nu mai sunt în top / Ce stațiuni sunt cele mai căutate
Sursa foto: Shutterstock

Poiana Brașov și Valea Prahovei nu mai sunt destinațiile preferate pentru petrecerea Revelionului. În mod surprinzător, rezervările pentru aceste locuri sunt disponibile și în mijlocul lunii decembrie. În schimb, în Bucovina și stațiunile precum Băile Felix, hotelurile și pensiunile sunt foarte căutate, având locurile ocupate.

Staţiunile preferate de români pentru petrecerea de Revelion

Vatra Dornei și Băile Felix sunt printre cele mai căutate de către turiști pentru vacanța de sfârșit de an. În aceste locuri, gradul de ocupare în majoritatea unităților de cazare se apropie de 100%.

Un concediu de trei nopți în Bucovina pentru două persoane la o pensiune de trei stele începe de la 1.700 de lei. Cu doar 100 de lei în plus, se poate opta pentru o cameră dublă la un hotel de patru stele. Într-o stațiune din Bihor, cunoscută pentru apele termale benefice, cazarea este și mai accesibilă: 600 de lei pentru cea mai ieftină cameră la pensiune și 1.400 de lei pentru aceeași rezervare la un hotel, scrie Observator News.

Cererea pentru Revelion în stațiunile de schi înregistrează o scădere comparativ cu ani precedenți, determinând o reducere a prețurilor. Cu toate acestea, se constată o disponibilitate sporită a camerelor disponibile pentru închiriere.

Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă

La Poiana Brașov, un sejur de 3 nopți la o pensiune de 3 stele costă 2.000 de lei pentru un cuplu. La pensiunile de 4 stele, prețul este cu 200 de lei mai mare, iar la hoteluri, aceeași opțiune costă 3.100 de lei pentru 2 persoane.

În Sinaia, la pensiunile de lux, tariful este de 2.200 de lei, în timp ce la cele de 3 stele costă cu 1.000 de lei mai puțin. La hoteluri, camerele variază între 1.600 și 2.500 de lei pentru 3 nopți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`