România, mai spectaculoasă ca niciodată. Destinații care merită văzute toamna aceasta

România, mai spectaculoasă ca niciodată. Destinații care merită văzute toamna aceasta

Vacanța de toamnă a copiilor poate fi un prilej bun pentru a te bucura de peisajele spectaculoase pe care le are România de oferit, în această perioadă. Peisajele sunt par desprinse din povești, iar vremea răcoroasă este perfectă pentru plimbări lungi.

Cum mulți români își planifică vacanțele în sezonul cald, ratează momentul anului în care România își schimbă complet costumația, chiar dacă, culorile toamnei par să o avantajeze.

Destinații montane, perfecte pentru o vacanță de toamnă

Mulți români aleg să meargă la munte doar iarna sau vara, atunci când muntele fie este o destinație care oferă puțină răcoare, fie o destinație destinată sporturilor de iarnă.

Ceea ce puțini știu este că toamna, munții, pădurile, traseele și întreg peisajul montan sunt și mai frumoase. Iar dacă ai noroc de o zi fără ploaie, drumețiile, traseele și plimbări prin natură pot fi o adevărata bucurie.

Munții Făgăraș

Traversat de Transfăgărășan și adăpostind Castelul de gheață de la Bâlea, masivul Făgăraș găzduiește o mulțime de obiective turistice,  iar în 8 dintre vârfurile sale altitudinile ajung până la peste 2.500 de metri, potrivit Știrile ProTv.

De-a lungul traseelor marcate pot fi văzute cascade, lacuri glaciare, precum Podragu, Capra, Avrig, Urlea, sau Negoiu, dar și puncte din care pot fi surprinse panorame uimitoare.

Cascada Bâlea, unde căderea apei are o înălțime de 60 de metri, este unul dintre obiectivele care nu pot fi ratate.

Poiana Brașov

Poiana Brașov se numără printre cele mai luxoase stațiuni montane din România și are multe de oferit în fiecare sezon, însă toamna este de-a dreptul superbă.

Pietrele lui Solomon, o zonă de defileu natural cu peisaje superbe, dar și canionul Șapte Scări sunt două obiective turistice de neratat.

Tot din zona Poiana Brașov, peștera de Lapte din Munții Postăvaru este un obeictiv  ce merită văzut. La o altitudinea de 1350 de metri și mai puțin de o oră de mers, peisajele care pot fi văzute merită tot efortul depus pentru a ajunge până acolo.

Alte obiective de pe Valea Prahovei includ Brașovul, Râșnovul și Branul, cu celebrul castel.

Rezervații naturale de vis pe perioada toamnei

Pentru iubitorii de natură, rezervațiile naturale pot fi un motiv foarte bun pentru a programa o vacanță toamna aceasta.

Rezervația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici

Această rezervație naturală este o rezervație de tip mixt și se întind pe o suprafață de 215 hectare.

Cazanele Mari se întind pe o suprafață de 3,8 kilometri, se află între Plavișevița și bazinul Dubova și pot fi văzute doar din apă, cu barca. În schimb, Cazanele Mici au o lungime de 3,6 kilometri și reprezintă o porțiune limitată de bazinetul Dubovei și Ogradena.

Rezervația Ceahlăul

Ceahlăul este cel mai cunoscut și impresionant masiv din partea centrală a Carpaților Orientali. Masivul Ceahlău este format dintr-o serie de vârfuri cu înălțimi ce variază între 1.000 și 1.300 de metri.

Parcul Național Ceahlău, unul dintre principalele obiective turistice naturale din județul Neamț, este arie protejată și habitat pentru mai multe specii de orhidee sau floare de colț. Totodată, aici poți întâlni șopârle, vipere, căprioare, mistreți, lupi, râși sau urși.

Unul dintre cele mai frumoase locuri din zonă este Rezervația forestieră Codrii de Aramă, pe dealul Filiorul din comuna Agapia. Se află la o altitudine de aproximativ 600 de metri și este declarată zonă protejată.

Sate pitorești de vizitat toamna în România

România se poate lăuda cu o diversitate de sate pitorești, fiecare păstrând adânc o parte din istoria și tradiția locului.

Viscri, județul Brașov 

Viscri este unul dintre cele mai faimoase sate săsești din România, inclus în patrimoniul UNESCO datorită bisericii sale fortificate. Străduțele pietruite, casele tradiționale și atmosfera rurală transportă fiecare turist într-o epocă de mult apusă. Pot fi explorate dealurile care împrejmuiesc satul și pot fi vizitate atelierele meșteșugărești locale.

Biertan, județul Sibiu 

Situat în inima Transilvaniei, la aproape 70 de kilometri de orașul Sibiu, satul medieval Biertan este o adevărată bijuterie arhitecturală, cunoscut pentru biserica sa fortificată, inclusă în patrimoniul UNESCO.

Printre activitățile recomandate se numără o vizită la biserica fortificată, pentru a aflat istoria și legendele locului, și o plimbare pe dealurile din împrejurimi pentru a admira peisajele.

Sâncraiu, județul Cluj

Sâncraiu se numără printre cele mai importante obiective turistice din județul Cluj și este un sat renumit pentru atmosfera sa multiculturală, fiind locuit de români, maghiari și sași. Acest loc idilic este cunoscut pentru casele sale tradiționale și pentru peisajele rurale ce îmbină armonios cultura și natura.

O activitate recomandată este vizitarea bisericilor fortificate din zonă, care oferă o incursiune în istoria locală, iar o altă experiență de neratat este participarea la un atelier de meșteșuguri tradiționale, unde poți învăța să confecționezi obiecte de artizanat sau să prepari bucate specifice.

Fundata, județul Brașov

Fundata este cel mai înalt sat locuit permanent din România și este situat între Munții Bucegi și Piatra Craiului.

Activitățile recomandate includ drumeții pe traseele montane, precum și vizite la stânele tradiționale, unde pot fi degustate produse locale autentice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - Saloanele secției de pediatrie de la un spital din Mureș, invadate de gândaci și ploșnițe. Managerul unității sanitare dă vina pe schimbarea de temperatură
23:54 - Copiii milionarului din Hunedoara se întorc în România. Vor fi predați Poliției Române
23:42 - Marcel Ciolacu: Din momentul în care s-a încercat să se facă o lege pentru o persoană, eu nu am mai comunicat cu Nicolae Ciucă și nu am mai comunicat nici măcar instituțional cu Președintele României
23:31 - Polițist din Giurgiu, reținut pentru trafic și consum de droguri. Bărbatul se afla în vizorul autorităților din luna martie
23:28 - Remarca Reginei Elisabeta despre Meghan Markle la o întâlnire la Balmoral. Cum a caracterizat-o
23:23 - Israel l-a ucis pe Yahya Sinwar, liderul Hamas și creierul masacrului din 7 octombrie 2023
23:18 - Marcel Ciolacu: Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Am mai multe informații
23:02 - Cât costă hainele de la noul brand al Alexiei Eram. „L-am gândit pentru oricine vrea să iasă la o cafea purtând ceva super relaxat”
22:57 - MApN anunță că o țintă aeriană a intrat în România în zona Eforie Nord. Au fost ridicate de la sol avioane de luptă ale forțelor spaniole și române / Structurile aliate, informate în timp real
22:43 - Daniel Constantin, despre declarațiile lui Marcel Ciolacu: Această chemare la dialog este făcută pentru a împărți nemulțumirea oamenilor. PNL nu va fi de acord cu scăderea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi (VIDEO)