Despăgubirile pe care le va primi o femeie din Iași, rănită într-un accident provocat chiar de soțul ei

Despăgubirile pe care le va primi o femeie din Iași, rănită într-un accident provocat chiar de soțul ei
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O femeie din Iași va primi despăgubiri de 100.000 de lei pentru rănile căpătate într-un accident provocat chiar de soțul ei. Ea a primit un prim verdict din partea Tribunalului, dar a considerat că suma e prea mică și a atacat decizia la Curtea de Apel, care urmează de acum să stabilească un prim termen de judecată.

Cu ce răni s-a ales femeia în accident

Accidentul s-a produs în iulie 2021, pe DN 24, în Satu Nou, pe sensul de mers dinspre Vaslui spre Iași. Carmen P. era pasageră în mașina condusă de soțul ei. Șoferul a adormit la volan, iar mașina a intrat într-un cap de pod.

Femeia a suferit multiple răni în urma accidentului, informează Ziarul de Iași. Poartă încă un corset cu o tijă metalică de susținere a coloanei vertebrale, iar cinci vertebre sunt prinse în șuruburi. Durerile de coloană au devenit cronice, iar zilnic ambele picioare îi amorțesc. Sistemul de prindere a corsetului i-a provocat o afecțiune dermatologică, iar tulburările depresive se manifestă în continuare.

Ce despăgubiri a cerut femeia în instanță și cât a primit

În septembrie anul trecut, Carmen P. a dat în judecată firma de asigurări la care soțul său avea încheiată polița RCA. Ea a cerut daune morale în valoare de 414.000 lei. Suma a fost calculată în baza Ordinului comun nr. 1/2293/2022 al Autorității de Supraveghere Financiară și al Ministerului Sănătății, care stabilește despăgubiri pentru victimeșe accidentelor rutiere, în baza unui punctaj stabilit de Institutul de Medicină Legală.

Grawe România SA a venit cu propria evaluare, dar Tribunalul n-a luat în calcul niciuna dintre cele două variante.

Magistrații au apreciat că suma de 100.000 lei e suficientă pentru Carmen P., suma fiind doar cu puțin mai mare decât cea propusă de Grawe România SA. Femeia nu a fost mulțumită și a contestat decizia. Contestația a intrat marți pe rolul Curții de Apel, această instanță urmând să stabilească primul termen de judecată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră