Deși mulți abia așteaptă relaxarea restricțiilor, există și persoane îndrăgostite de carantină. Euronews abordează criza COVID-19 dintr-o perspectivă inedită

Deși mulți abia așteaptă relaxarea restricțiilor, există și persoane îndrăgostite de carantină. Euronews abordează criza COVID-19 dintr-o perspectivă inedită
foto: Pixabay

În Europa, mulți oameni așteaptă cu nerăbdare relaxarea restricțiilor, iar pentru unii dintre ei – cum este și cazul românilor – acest lucru se va întâmpla chiar în săptămâna care vine. Cu toate acestea, există numeroase persoane cărora le va lipsi carantina, potrivit Euronews, care a realizat un material în care abordează această perioadă de stat în casă într-o manieră inedită.

Pentru mulți dintre cei care nu se bucură de privilegiul de a avea un acoperiș sigur deasupra capului, carantina a fost o adevărată provocare, iar adesea s-a transformat într-un coșmar, în timp ce pentru alții teama de îmbolnăvire și riscurile la care sunt expuse familiile lor au fost o sursă de anxietate și stres.

Mulți și-au găsit confortul în carantină și s-au bucurat de mai mult timp liber

Totuși, printre cei ceva mai norocoși, multe persoane și-au găsit confortul în carantină, pentru că statul în casă le-a permis să exploreze noi pasiuni, să lucreze mai liber sau să petreacă mai mult timp în familie.

Kostas Antoniou, în vârstă de 35 de ani, care lucrează în sectorul finanțelor la Londra, nu duce dorul navetei de 45 de minute, pe care și-o petrecea schimbând trenuri în drumul spre muncă, în fiecare dimineață.

În timpul orelor de vârf, Antoniou așteaptă ore în șir până să se poată îmbarca într-un tren, pentru că adesea vagoanele sunt pline până la refuz. Mai mult decât atât, carantina înseamnă și că își poate vedea mai des partenera de viață. În plus, acum că lucrează de acasă, bărbatul susține că e mult mai eficient.

„Totul decurge perfect în compania mea chiar și lucrând de acasă. Asta dovedește că nu avem nevoie să mergem la un birou, mai ales la unul din centrul Londrei. La birou e prea multă gălăgie, se râde, se glumește… nu mă pot concentra la fel”, adăuga acesta.

Liniștea de pe străzile marilor orașe i-a fascinat pe mulți

Odată ce măsurile de carantină au fost implementate, mulți oameni au început să observe sunetele naturii, în niște orașe în care tradițional peisajul fonic era marcat de traficul asurzitor. Este și cazul lui Joao Ricardo, un muzician în vârstă de 47 de ani, care trăiește în Porto, Portugalia, și care trăiește sub restricții din 18 martie.

El susține că au existat o mulțime de beneficii aduse de restricțiile de mobilitate din Portugalia, mai ales în ceea ce privește calmul străzilor și reducerea nivelului de poluare.

„Formațiunile noroase pufoase, culorile vibrante de pe cer, dar și auzul păsărilor, care erau amuțite de trafic”, spune el.

Portughezul a avut acum timp și pentru o parte din activitățile pe care nici nu le lua în seamă înainte: „Am început să cresc niște legume în curtea din spate și chiar mă simt bine, cred că mă voi ține de asta de acum”.

România este și ea una dintre țările în care în săptămâna care vine, în speță în 15 mai, o parte din restricții vor fi relaxate. În acea zi, starea de urgență instituită la nivel național va fi înlocuită de o stare de alertă, iar INSP a făcut deja primele propuneri de măsuri ce ar putea fi aplicate începând cu acel moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`