Deși acțiunile sale sunt ilegale, o rețea care duce români, fraudulos, în SUA și Canada și-a făcut pagină de prezentare pe internet

Deși acțiunile sale sunt ilegale, o rețea care duce români, fraudulos, în SUA și Canada și-a făcut pagină de prezentare pe internet
sursă foto: captură YT

Foarte mulți români, majoritatea membri ai unor clanuri periculoase, care au ajuns ilegal în America și care se laudă, public, cu sumele uriașe de bani pe care le câștigă din comiterea de infracțiuni sau din cerșetorie.

Cei care duceau românii fraudulos în SUA și Canada au conturi publice pe TikTok și Telegram

Poliția Română a declanșat o anchetă după ce un român care susține că, împreună cu oamenii săi, poate intermedia trecerea frauduloasă a graniței SUA prin Mexic sau Canada, a creat mai multe conturi pe platformele de socializare, în căutare de clienți.

Un bărbat din România care folosește numele de Eric a deschis conturi atât pe platforma TikTok, cât și pe Telegram, unde susține că poate ajuta persoanele interesate să ajungă ilegal în SUA sau în Canada. Ca un adevărat agent de turism, bărbatul anunță că, în funcție de situația fiecărui client, poate fi aleasă cea mai potrivită rută.

Mai mult, acest Eric a postat și mai multe filmulețe, de la o adresă intitulată sugestiv „Treceri America Canada”, din care lasă să se înțeleagă că poate duce pe oricine în SUA. Într-unul dintre acestea apare un bărbat care susține că a trecut frontiera alături de un prieten, cetățean britanic.

Ca să fie mai credibil, acesta expune în fața camerei telefonului mobil pașaportul englezului, după care arată și coperta unui pașaport românesc, despre care afirmă că este al său.

În timp ce o grupare românească și-a deschis o afacere în toată regula din călăuzirea românilor peste granița SUA și cea a Canadei, o parte dintre membrii clanurilor periculoase din România s-au adunat în California, la Los Angeles. În SUA, infractorii români evită să comită fapte cu violență și se limitează la înșelătorii, cerșetorie sau furturi de pe carduri bancare, potrivit Gândul.

În acest sens, autoritățile americane au anunțat prinderea lui Florin Duduianu, zis Anaser, urmărit în România după ce ar fi șantajat mai mulți lăutari de renume, între care Florin Salam și Nicolea Guță. Ajuns ilegal în SUA, Anaser și soția lui s-ar fi apucat de înșelăciuni cu aur fals.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`