Descoperiri terifiante ale procurorilor, în ancheta fostului episcop BOR, Corneliu Onilă

Descoperiri terifiante ale procurorilor, în ancheta fostului episcop BOR, Corneliu Onilă

Corneliu Onilă, fost reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, este anchetat de procurori. Deși s-a retras din activitatea de episcop din 2017, pentru Onilă, calvarul abia acum începe.

Episcopul retras din activitate, Corneliu Onilă (numele de mirean) / Corneliu Bârlădeanu, a primit o lovitură dură din partea anchetatorilor. Surse din cadrul anchetei au precizat că imaginile cu fostul episcop al Hușilor, în care abuzează sexual mai mulți copii, sunt reale.

Faptele bolnave ale lui Cornel Onilă, stocate pe CD-uri și stick-uri

Faptele groaznice ale lui Onilă au fost stocate pe 33 de CD-uri, DVD-uri, stick-uri de memorie, telefoane, carduri SD și micro-SD, două laptopuri, o cameră video și o cameră ascunsă într-un ceas de mână. Durata foarte lungă a anchetei se explică prin faptul că una dintre victime a ieșit foarte târziu pentru a oferi declarații, informează bzi.ro.

Fostul episcop al Hușilor (Vaslui) a fost arestat preventiv vineri, pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Curții de Apel Iași. Atât Corneliu Onilă, cât și Sebastian Jitaru au contestat arestarea preventivă.

Cum a început scandalul de la BOR

Cornel Onilă, fostul episcop BOR și Sebastian Jitaru, fost arhimandrit al Catedralei Episcopale din Huși, sunt acuzați de multiple fapte de viol și abuz sexual asupra unor minori, elevi la seminarul teologic „Ioan Gură de Aur” din Vaslui.

Imoralitatea a fost la ea acasă, în rândul reprezentanților BOR. Sebastian Jitaru cunoștea agresiunile sexuale ale lui Cornel Onilă. Avea înregistrări cu fostul episcop, pe care-l șantaja, în vederea obținerii unei funcții de episcop la Huși, în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Poziția oficială a Bisericii Otodoxe Române

Joia trecută,Biserica Ortodoxă Română a oferit o poziție oficială, după ce Cornel Onilă a fost reținut de procurori.

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, este poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`