Descoperire uimitoare pe malul râului Prut / Contrabandiștii au scăpat țigări de zeci de mii de euro în Dunăre la vederea polițiștilor de frontieră

Descoperire uimitoare pe malul râului Prut / Contrabandiștii au scăpat țigări de zeci de mii de euro în Dunăre la vederea polițiștilor de frontieră
Foto: ITPF Iași

Pe malul râului Prut, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Fălciu și polițiștii din Republica Moldova au confiscat 13.000 de pachete cu țigarete de contrabandă, abandonate la vederea forțelor de ordine.

În seara zilei de 14 iunie 2023, în jurul orei 19.40, polițiști din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu se aflau în misiune standard de monitorizare a frontierei de stat. În apropierea localității Cârja, care se învecinează cu județul Vaslui, polițiștii au observat un vehicul parcat pe malul râului Prut. Prezența vehiculului în zonă nu a fost justificată, stârnind suspiciuni în rândul ofițerilor.

13.000 de pachete de contrabandă au fost confiscate pe malul râului prut

„Imediat, colegii noștri s-au deplasat către zona vizată, în vederea interceptării autoturismului suspect și clarificării situației. La vederea forțelor de ordine, autoturismul a părăsit în trombă locul, iar din cauza vegetației abundente din zonă nu a putut fi urmărit și oprit”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră Iași, scrie Adevărul.

În timp ce mașina s-a îndepărtat cu repeziciune, o barcă improvizată a fost eliberată de pe malul românesc al râului Prut și s-a îndreptat spre malul Moldovei, cu un pasager la bord transportând mai multe pachete. În ciuda faptului că a fost somat de poliția de frontieră, pasagerul a ignorat apelurile lor și a continuat călătoria, făcând ca barca să devină instabilă și unele dintre pachete să cadă în râu. Autoritățile de frontieră din Republica Moldova au fost informate cu promptitudine despre incident și a fost declanșată o anchetă comună.

Foto: ITPF Iași

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal

La inventarierea bunurilor descoperite pe malul românesc al Prutului, dar și recuperate din râu, a reieșit faptul că în coletele respective se aflau țigări de proveniență din Republica Moldova, fiind vorba de 10.761 pachete de țigări, în valoare de 161.415 lei.

În urma verificării zonei de către polițiștii de frontieră ai statului vecin, au mai fost descoperite, ambalate în colete, 2.370 de pachete de țigări de proveniență din Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal în acest caz pentru contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat și fac în continuare cercetări în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)