Descoperire în Alba. O echipă de arheologi a găsit scheletul unui copil îngropat lângă cel al unui câine

Descoperire în Alba. O echipă de arheologi a găsit scheletul unui copil îngropat lângă cel al unui câine

O echipă internațională de arheologi și antropologi a desoperit în Alba, într-un tumul funerar din zona Râmeț, un schelet de copil îngropat lângă cel al unui câine.

Arheologii au găsit în zonă mai multe schelete

Echipa internațională de arheologi și antropologi au ajuns în România pentru a cerceta o serie de tumuli funerari din zona Râmeț. Aceștia au descoperit în cadrul cercetărilor scheletul unui copil de aproximativ 10 ani, alături de cel al unui animal. Lângă aceștia a fost găsit și un vârf de săgeată de os, potrivit click.ro. 

„Aceasta ne permite probabil să facem mai multe speculații și teorii cu privire la relația om-animal în perioada evului bronzului” a spus arheologul Horia Ciugudean, coordonatorul cercetărilor. Specialiștii vor să afle dacă animalul este un câine sau o vulpe, pentru a putea formula ipoteze. Astfel, se poate demonstra dacă copilul a fost înmormântat împreună cu animalul de companie, fie cu animalul vânat.

Arheologii au găsit în același loc și scheletul unei femei tinere, iar în ultimul an au descoperit șase schelete în tumulii funerari de la Râmeț.

Ce spun experții despre aceste descoperiri

Colin Quinn, de la Universitatea din Buffalo, membru al echipei de cercetare, a spus că descoperirile de la Rîmeț sunt unice în raport cu cele făcute în alte părți prin structura tumulilor și așezarea pe pat de pietre a unora dintre corpuri.

În același timp, pe traseul Autostrăzii Sebeș-Turda, s-a descoperit scheletul unui bărbat ce ar fi ajuns în această zonă după ce a parcurs 700 de kilometri. Scheletul ar fi fost analizat cu ajutorul izotopilor de stronțiu, prin care s-a demonstrat că acesta a călătorit 700 de kilometri și a venit din zona în care se află astăzi Polonia.

„Este interesant să vă comunic în premieră că unul dintre indivizii cercetați, de data aceasta pe traseul Autostrăzii (Sebeș – Turda – n. red.), lângă Alba Iulia, a fost deja identificat ca un personaj care a călătorit pe o distanță de aproape 700 de kilometri, izotopii de stronțiu care au fost identificați permițând conexiuni cu zona sudică a Poloniei. Deci vom avea cu siguranță destule surprize, apropo de distanța la care existau aceste legături în urmă cu acum 5.000 de ani” a spus Horia Ciugudean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)