Descoperire arheologică în Teleorman / Ce obiect prețios a găsit un jandarm

Descoperire arheologică în Teleorman / Ce obiect prețios a găsit un jandarm
Foto: Facebook/ Jandarmeria Română

În județul Teleorman, un jandarm a făcut o descoperire deosebită în timpul unei sesiuni de detectare cu metale. Pe marginea unui câmp din această regiune, sub un mic bulgăre de pământ, bărbatul a dezgropat un vârf de lance din epoca Bronzului Mijlociu, cu o vechime estimată de aproximativ 3.700 de ani. Această descoperire fascinantă a fost anunțată de către Jandarmeria Română pe pagina lor de Facebook.

Descoperire arheologică în Teleorman

Muzeul Județean Teleorman a primit obiectul, iar instituția a confirmat, printr-o expertiză, că acesta datează din secolele XVII-XVI î.Hr. Conform reprezentanților muzeului, vârful de lance avea o importanță deosebită în contextul cultural și social al epocii respective.

Exploratorul, ofițerul de jandarmerie Dan, părea deosebit de entuziasmat de oportunitatea de a dezvălui o piesă rară ce face parte din istoria puțin cunoscută a acelei regiuni, scrie G4media.ro.

„A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii. Descoperirea arheologică va rămâne în patrimoniul Muzeului și, alături de ea, va sta și numele colegului nostru, cel care a redat lumii o parte a istorie de acum aproape 4 milenii”, a spus jandarmul pe pagina de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`