Semințele de in sunt o sursă bogată de proteine, fibre și acizi grași omega-3, fiind benefice la scăderea riscului de apariție a unor tipuri de cancer, la menținerea greutății și la reducerea colesterolului și tensiunii arteriale.
Semințele de in au un conținut ridicat de tiamină, o vitamină B esențială pentru metabolismul energetic și în funcția celulară. De asemenea, sunt o bogată sursă de cupru, ce contribuie la dezvoltarea creierului, întărirea sistemului imunitar și metabolismul fierului.
Pe lângă acești nutrienți, semintețele de in conțin magneziu, fosfor, seleniu, zinc și fier, conform G4Food. Aceste semințe sunt bogate în acid alfa-linolenic, un tip de omega-3 esențial pentru sănătatea inimii, prezent în principal în alimentele de origine vegetală.
Ce beneficii au semințele de in
Semințele de in sunt abundente în lignani, compuși vegetali studiați pentru proprietățile lor anti-cancerigene. Acestea pot contribui și la scăderea nivelului de colesterol, dar sunt cunoscute și pentru capacitatea lor de a reduce tensiunea arterială.
Aceste semințe pot contribui la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la gestionarea glicemiei, iar mai multe studii arată că semințele de in pot ajuta în controlul greutății corporale.