CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre deschiderea sezonului estival: ”Probabil, după 1 iunie” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre deschiderea sezonului estival: ”Probabil, după 1 iunie” (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul României Ludovic Orban a făcut declarații, sâmbătă, în Vama Albiţa din judeţul Vaslui, la întâmpinarea echipei de medici şi asistenţi medicali români care a participat la o misiune în Republica Moldova, despre redeschiderea sectorul turistic, închis pe fondul pandemiei de coronavirus, spunând că, probabil, va fi redeschis de la 1 iunie.

După trecerea stării de urgență la starea de alertă, de la 15 mai, măsurile impuse au fost relaxate, astfel că hotelurile au fost redeschise, singura restricţie fiind legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, însă masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră.

Cu toate acestea, oamenii nu pot pot pleca în concediu, momentan. În acest context, Ludovic Orban a declarat că ”probabil, după data de 1 iunie, vom reglementa acest sector”.

”Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival”, a afirmat prim ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Turiștii ar putea fi testați pentru coronavirus când intră în stațiunile de pe litoral

Autoritățile iau în calcul mai multe măsuri pentru a preveni și limita răspândirea pandemiei de SARS-CoV-2 pe litoralul românesc, iar una dintre ele este testarea tuturor turiștilor veniți în stațiunile de la malul mării, potrivit unei declarații făcută recent de prefectul județului Constanța, George Niculescu.

„În urma întâlnirii de astăzi (5 mai, n.r.) s-au concluzionat câteva propuneri, pe care le voi înainta mai departe ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. Să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta. Vorbim de teste rapide. Se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune și nu este purtător de Covid-19, practic dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului este foarte restrâns”, a afirmat George Niculescu.

Prefectul a adăugat că agenții economici din turism și-au manifestat disponibilitatea de a contribui la achiziționarea testelor necesar.

Lider HORA: Cred că plajele vor fi mai sălbatice vara aceasta

Liderul Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA, n.r.), Dragoș Petrescu, este de parere că românii vor putea avea un concendiu asemănător cu cele din anii trecuți abia în 2022.

Totodată, acesta consideră că va fi un an dificil și o vară dificilă, și pentru turism, și pentru restaurantele din România.

Dragoș Petrescu a afirmat că ”cred că va fi o plajă mai sălbatică și mă aștept la un 50% să vedem în această vară pe plajă, în comparație cu 2019, dar și pentru acest 50% va trebui să ne luptăm foarte serios”.

El a mai precizat că presupune că românii vor avea două probleme și le vor depăși destul de greu, respectiv teama și dorința de a se proteja neinfectați, dar și faptul că va fi bugetul mult mai restrâns din cauza condițiilor economice din multe segmente.

România ar putea avea culoar special pentru vacanțe în Europa

În ceea ce privește concediile din afara țării, miniștrii Turismului din UE au discutat, în aprilie, despre modul în care pot ajuta acest sector şi au căzut de acord să introducă ”paşapoarte Covid-19” precum şi să analizeze posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii.

În acest context, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT, n.r.), Alin Burcea, a afirmat, recent, despre locurile unde românii își vor putea face vacanțele în vara anului 2020, după pandemie, printre acestea numărându-se Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie