Declarația pe care părinții trebuie să o completeze înainte de a-și trimite copilul la școală. De unde se descarcă documentul

Declarația pe care părinții trebuie să o completeze înainte de a-și trimite copilul la școală. De unde se descarcă documentul
Foto: pixabay

Odată cu începerea școlii din 14 septembrie, părinții trebuie să completeze o declarațiepe proprie răspundereînainte de a-și trimite copiii la cursuri.Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la inceputul fiecărui ciclu de prezența fizicăși trebuie prezentatla triajul epidemiologic la intarea in unitate.

Aceasta este anexată proiectului de ordin de ministru emis marți seară, care prevede noile norme de prevenție șidiminuarea răspândiriiinfecțieicu SARS-CoV-2 îninstituțiile de învățământ.

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIAPE PROPRIE RĂSPUNDERE PE CARE PĂRINȚII TREBUIE SĂ O COMPLETEZE ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA ȘCOLII

Unitatea de învățământ va informa părinții elevilor în legătură cu obligativitatea prezentării declarației pe proprie răspundere la revenirea în școli. Declarațiile pe proprie răspundere vor fi predate cadrelor didactice la prima oră de curs, iar aceștia le vor preda cabinetului medical școlar.

Ce categorii de copii nu vor fi primite la școală

Părinții sunt rugați să nu își trimită copii la școală dacă observă căau temperatură mai mare de 37,3 C sausimptomespecificeinfectării cu SARS-CoV-2 (tuse, dificultăți în respirație – scurtarea respirației, diaree, vărsături) sau alte boli infecto-contagioase.

Nu au ce căuta la școală nici elevii confirmați cu infecție cu Sars-Cov-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu sau cei care sunt declarați contacți apropiați ai uneipersoaneinfectatecu Sars-Cov-2.

Măsurile prevăzute în proiect pentru desfășurea în siguranță a cursurilor

Ministerul Sănătății a publicat marți seară noapteaproiectulde ordin de ministrucare conține măsurile care ar putea fi luate pentru începerea școlii în siguranță de pe 14 septembrie.

Principala măsură care va intra în vigoare odată cu redeschiderea școlilor este purtarea obligatorie a măștii pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal precum și pentru întregul personal al unității de învățământ, atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreației în spațiiînchise. Importantă este șiigiena riguroasă a mâinilor, curățenia și dezinfecțiaîn unitățile de învățământ, separarea și limitarea contactului între elevi din clase diferite, neparticiparea la cursuri a preșcolarilor șielevilor ce prezintă febră sau simptome caracteristice pentru infecția cu Sars-Cov-2 sunt măsuri esențiale de prevenție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`