Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns la sediul DNA Ploiești. I s-a prelungit controlul judiciar cu încă 60 de zile

Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns la sediul DNA Ploiești. I s-a prelungit controlul judiciar cu încă 60 de zile
Foto: B1 TV

Deputatul PSD Sebastian Ghiță s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA Ploiești. Acesta este cercetat în dosarul cumnatului premierului, Iulian Herțanu, anunță Agepres.

Deputatului i s-a prelungit măsura controlului judiciar cu încă 60 de zile. Procurorii fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic, executate de compania Grossmann.

Pe lângă Ghiță și Herțanu, în dosarului cumnatului premierului, procurorii cercetează mai multe persoane, printre care și deputatul Vlad Cosma și președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cozma.

Herțanu este urmărit penal în stare de arest preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, fraudare de fonduri europene și evaziune fiscală, iar cei doi deputați sunt acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat. În schimb, Cozma este cercetat pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau alții bani, bunuri sau foloase necuvenite și sprijinire de grup infracțional organizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`