Deputatul PSD Vlad Cosma, audiat la DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracțional

Deputatul PSD Vlad Cosma, audiat la DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracțional

Deputatul PSD Vlad Cosma, care se află sub control judiciar de la începutul lunii februarie, s-a prezentat vineri la DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional, alături de avocatul său.

În acest dosar, este urmărit penal omul de afaceri Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Cosma a refuzat să facă orice fel de declaraţie la intrarea în sediul DNA.

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat că procurorii urmează să prelungească măsura controlului judiciar în ceea ce-l priveşte pe parlamentar, măsură care a fost luată deja în cazul deputatului Sebastian Ghiţă, care s-a aflat şi el, vineri, la DNA Ploieşti.

Potrivit unor surse judiciare, tot în cursul zilei de vineri urmează să ajungă la DNA şi tatăl lui Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, suspendat din funcţie după ce a fost pus sub control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.

În acelaşi dosar, au fost fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Cosma este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`