Deputatul PNL Relu Fenechiu, audiat la DNA: „Mi s-a spus să stau liniștit, nu voi fi chemat”

Deputatul PNL Relu Fenechiu, audiat la DNA: „Mi s-a spus să stau liniștit, nu voi fi chemat”
Foto: inpolitics.ro

Deputatul PNL Relu Fenechiu s-a prezentat joi dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Fenechiu este anchetat de procurori încă din 2007 într-un dosar în care sunt vizate mai multe licitaţii de la fosta societate de stat Electrica Muntenia. La acel moment, afacerea era cunoscută public şi ca „Afacerea Transformatorul”.

Procurorii l-au chemat să îi aducă la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice din complicitate la abuz în serviciu, la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. În plus, procurorii au pus sechestru şi pe mai multe case ale liberalului.

La ieșirea din sediul DNA, deputatul Fenechiu a declarat că procurorii anticorupție i-au spus că nu va fi chemat la audieri și chiar i-au urat „Sărbători fericite”.

„Se vorbește despre mai multe dosare, despre faptul că voi fi chemat. Mi s-a spus să stau liniștit, nu voi fi chemat. Mi s-au urat sărbători fericite. Nu am începeri, nu am nimic”, a declarat Fenechiu la ieșirea din sediul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Fenechiu este acuzat că a vândut la supra-preţ către Electrica mai multe transformatoare aflate într-o stare de funcţionare nu tocmai bună. Mai exact, transformatoarele erau cumpărate de parlamentarul liberal de la un intermediar cu 20 miliarde lei vechi, fiind, se pare, furate din foste întreprinderi de stat, şi vândute cu 100 miliarde lei vechi. Afacerea s-a derulat de la începutul anilor 2000 şi până în 2004.

Pentru a da o urmă de legalitate licitaţiilor de la Electrica, în combinaţie era folosită şi o „mână moartă”. Mai exact, la o procedură de achiziţie publică anunţată de societatea de stat, pe lângă firma deputatului PNL se înscria şi o altă societate care oferea din stat un preţ mai mare pentru ca societatea controlată de parlamentar să câştige licitaţia.

Relu Fenechiu, audiat la DNA

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)