Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost condamnat definitiv la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, informează Agerpres.

În iunie 2014, el a fost condamnat de Instanța Supremă la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, dar completul de cinci judecători i-a redus această pedeapsă. În plus, termenul de încercare a fost și el redus de la șapte la patru ani, iar aplicarea pedepsei complementare constând în interzicerea exercitării unor drepturi civile a fost înlăturată.

Crăciunescu a fost acuzat de procurori că, în calitate de primar al municipiului Pașcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăți comerciale al căror reprezentant legal era chiar fiul său.

Unul dintre acte viza concesiunea prin încredințare a unei suprafețe de teren intravilan situat vizavi de primărie. Atribuirea terenului s-a realizat fără licitație publică, pentru 25 de ani, la un preț de 219 euro/an, față de prețul stabilit într-un proiect inițial al concesiunii de 1.021 euro/an. Pe acest teren urma să se construiască o parcare ce trebuia să deservească laboratorul de analize medicale ce aparținea familiei.

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradală prin panouri publicitare și totemuri de mari dimensiuni, amplasate în zone cu cea mai bună vizibilitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`