Deputatul Mihail Boldea, anchetat pentru înșelăciune și fals în înscrisuri oficiale. DIICOT cere acordul Parlamentului pentru reținerea lui

Publicat: 16 03. 2012, 10:31

UPDATE 12.00: Deputatul Mihail Boldea, audiat în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi, a părăsit, vineri, sediul DIICOT Galaţi, refuzând să facă declaraţii de presă.

Procurorii DIICOT au reținut, vineri, mai multe persoane importante din Galați pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri oficiale. Prejudiciul în acest dosar este de un milion de euro.
Nu este cunoscută calitatea în care este audiat deputatul.

Printre persoanele anchetate în acest dosar se numără și deputatul Mihail Boldea din Parlamentul României, un avocat al Baroului Galați și un fost arbitru din cadrul Curții de Arbitraj. Procurorii DIICOT au înaintat Parlamentului solicitarea ca deputatul Mihail Boldea să poată fi reținut.

La această oră, deputatul Mihail Boldea este audiat de procurorii DIICOT, în același caz ca fostul prefect de Galați, Aura Luchiniuc.

Deputatul independent Mihail Boldea a activat în PDL până în octombrie 2011. Mihail Boldea, în calitate de avocat, avea acces la mai multe informații și a fost coleg de partid cu Bogdan Boda, care este, la rândul său, implicat în acest dosar.

Deputatul Mihail Bodea are, potrivit declaraţiei sale de avere, o casă, patru apartamente şi două terenuri, iar în 2011 i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Vezi aici dezvăluirile uneia din persoanele păgubite în dosarul de înșelăciune cu imobiliare

Cele 22 de persoane sunt cercetate pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării.

Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

Deputatul Mihail Boldea, anchetat de DIICOT

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />