Deputatul Mihail Boldea, acuzat de înșelăciune, a părăsit România. DIICOT a cerut arestarea în lipsă a parlamentarului

Deputatul Mihail Boldea, acuzat de înșelăciune, a părăsit România. DIICOT a cerut arestarea în lipsă a parlamentarului

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru mai multe înşelăciuni cu terenuri din Galaţi, a părăsit, sâmbătă, România,  pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, anunţă DIICOT.

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

„În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale„, afirmă DIICOT.

Boldea a ieșit din România cu mașina personală prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Deputatul a părăsit țara cu un prieten, anchetat în același dosar. Boldea a ajuns cu mașina în Turcia, de unde a luat avionul către o țară africană. DIICOT a pus sechestru pe bunurile și conturile deputatului.

Procurorii DNA l-au căutat pe deputat de mai multe ori în cursul zilei de miercuri, pentru a-l cita în dosarul în care este implicat, însă politicianul a fost de negăsit.

Parlamentarul nu s-a aflat marți în plenul Camerei Deputaţilor, unde colegii săi au votat favorabil reţinerii, percheziţii şi arestării sale în dosarul tunurilor imobiliare.

Deputatul Mihail Boldea a primit, marţi după-amiază, la domiciliul său din Galaţi, o citaţie prin care este solicitat să se prezinte, miercuri dimineaţă, la audieri la sediul DIICOT Galaţi, actul fiind adus de către un poliţist care însă nu a vrut să spună dacă parlamentarul era sau nu în casă.

Deputații s-au pronunțat, marți, în favoarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Mihail Boldea, astfel încât acesta poate fi arestat.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat într-un dosar privind mai multe înşelăciuni cu terenuri din Galaţi. În același dosar au mai fost acuzate opt persoane, șase dintre acestea fiind puse sub arest preventiv pentru 29 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`