Deputatul Cristian Seidler, despre faptul că România se află la coada clasamentului anticorupție: Asta e doar un fel de oglindă care ni se arată (VIDEO)

Deputatul Cristian Seidler, despre faptul că România se află la coada clasamentului anticorupție: Asta e doar un fel de oglindă care ni se arată (VIDEO)
Deputatul USR Cristian Seidler. Sursa foto: usr.ro

România rămâne la coada clasamentului din Uniunea Europeană la implementarea măsurilor anticorupție. Scorul acordat țării noastre este de 46 de puncte din 100, mult sub media Uniunii Europene, care e 64. Iar asta vine după ce în 2016, România a avut 48 de puncte. Mai rău la acest capitol stau Bulgaria și Ungaria.

„România a pierdut 4 locuri”

Deputatul USR, Cristian Seidler, a comentat acest subiect în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

„Haideți să aducem aminte că în acest clasament, România a pierdut 4 locuri, în momentul în care Liviu Dragnea și-a început campania sa de modificare a lucrurilor din justiție. Mai apoi, după plecarea lui Liviu Dragnea și instalarea unui Guvern cât de cât reformist, România a urcat 2 locuri și acolo a rămas. Din 2021, România stagnează, din păcate, în lupta anticorupție.

Pentru că atunci când numești procuror șef în pachetele principale, în ciuda recomandărilor CSM-ului, oameni pe care îi recomandă în principal simpatia politică a politicianului, care îi numește, atunci când observăm că DNA-ul merge înainte cu frâna de mână trasă, la ce altceva să te aștepți? În plus, cazurile pe care deja le-am văzut în spațiul public, să-l numesc doar pe Buzatu și al lui portbagaj plin de bani veniți din corupție sau să o spun și mai direct, când în Guvernul României, vicepremierul este un fost condamnat penal. Cam asta e situația, de fapt, reală a României. Nu doar acum că s-a făcut public acest clasament. Asta e doar un fel de oglindă, care ni se arată”, a spus deputatul USR.

„Generația mai tânără e mult mai puțin dispusă să ofere chiar și mici șpăgi”

„Studiile sociologice din România arată în continuare că românii percep corupția ca fiind o problemă în viețile lor. Sigur, aici nu există o despărțire între mică și mare corupție. Pe de altă parte, eu am văzut generația mai tânără, e mult mai puțin dispusă să ofere chiar și mici șpăgi pentru lucruri de viață de zi cu zi, ca să le spunem așa”, a mai precizat Seidler.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`