Depășirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h poate duce la suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru șase luni / Măsura aplicată prevede și confiscarea mașinii

Depășirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h poate duce la suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru șase luni / Măsura aplicată prevede și confiscarea mașinii
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea cu mai mult de 100 km/h peste limita legală poate duce la suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile.

În cazul recidivei, suspendarea poate fi prelungită cu încă 30 de zile, conform legii.

Depășirea vitezei legale cu mai mult de 100 km/h poate duce la suspendarea dreptului de conducere timp de șase luni

În cazul depășirii vitezei legale cu mai mult de 100 km / h, poate fi suspendat dreptul de conducere pentru o perioadă de 180 de zile  şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei fapte similare.

Sancțiunile sunt prevăzute într-un proiect legislativ ce are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, adoptat luni de Senat.

Ce prevede proiectul de lege

Proiectul, iniţiat de parlamentari din tot spectrul politic, are ca obiect modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”, se precizează în raportul întocmit la comisiile de specialitate, scrie ProTV.

Expunerea de motive subliniază că modificarea propusă urmărește să sporească siguranța rutieră prin stimularea conștientizării șoferilor cu privire la repercusiunile grave ale vitezei. Modificarea urmărește să acorde prioritate păstrării vieții, integrității fizice și sănătății personale a tuturor participanților la traficul rutier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`