Departamentul de Stat al SUA susține că acțiunile lui Julian Assange au pus oamenii în pericol, chiar dacă nu s-au înregistrat victime

Departamentul de Stat al SUA susține că acțiunile lui Julian Assange au pus oamenii în pericol, chiar dacă nu s-au înregistrat victime

Departamentul de Stat al SUA susține că acțiunile lui Julian Assange au pus vieți în pericol, deși un judecător american nu a constatat nicio victimă în cazul fondatorului WikiLeaks.

SUA nu a putut să ofere exemple de prejudicii cauzate de lansările WikiLeaks

Miercuri, Departamentul de Stat al SUA a declarat că activitățile lui Julian Assange pun în pericol vieți, în ciuda faptului că judecătorul american Ramona V. Manglona nu a identificat nicio victimă, conform Reuters. 

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a fost solicitat de mai multe ori să ofere exemple concrete de prejudicii cauzate de lansările WikiLeaks, dar nu a oferit niciunul.

„Departamentul de Stat a făcut o muncă extraordinară pentru a scoate oamenii din calea pericolului”, a declarat purtătorul de cuvânt. În același timp, s-a menționat că colaborarea între  Departamentul de Stat și Departamentul de Justiție în soluționarea cazului lui Assange a fost foarte limitată.

Reacția publică la venirea lui Assange în Australia

Julian Assange a fost întâmpinat cu entuziasm în Australia miercuri, după încheierea acordului de vinovăție. Susținătorii săi îl consideră un erou, pentru dezvăluirea faptelor greșite ale SUA și a presupuselor crime de război din conflictele din Afganistan și Irak, publicate în 2010.

Julian Assange a pledat vinovat pentru încălcarea legii SUA privind spionajul, într-un acord care a pus capăt unei bătălii juridice de 14 ani. Judecătorul Ramona V. Manglona, de pe teritoriul american Saipan, a acceptat miercuri această pledoarie. Potrivit dosarelor de la Tribunalul Districtual al SUA pentru Insulele Mariane de Nord, Assange a pledat vinovat pentru un singur cadru penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`