Demisii în lanț la vârful unui Spital Județean de Urgență, după ce ministrul Sorina Pintea a efectuat o vizită neanunțată și a cerut tretragerea acreditării unității medicale

Demisii în lanț la vârful unui Spital Județean de Urgență, după ce ministrul Sorina Pintea a efectuat o vizită neanunțată și a cerut tretragerea acreditării unității medicale
Sursa: Pixabay

Managerul general, directorul de îngrijiri și directorul medical din Spitalul Județean de Urgență Ploiești au demisionat, vineri, la doar câteva zile după ce Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a efectuat o vizită neanunțată în unitatea medicală și a cerut remedierea urgentă a problemelor, precum și retragerea acreditării, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat postat, vineri, pe site-ul SJU Ploieşti, directorul medical al spitalului şi directorul de îngrijiri medicale au cerut încetarea contractelor de administrare, începând din data de 8 aprilie, cereri aprobate de managerul unităţii medicale, în timp ce directorul financiar contabil a cerut intrarea în concediu de odihnă, lucru care nu a fost aprobat de către manager.

În comunicat se precizează şi faptul că managerul unităţii, Marius Niculescu, a cerut încetarea contractului de management pe care îl avea începând cu anul 2016 şi care ar fi expirat în luna iunie a acestui an.

Bogdan Toader, preşedintele Consliului Judeţean Prahova, a declarat pentru News.ro că nu a ajuns la mapa sa deminsia managerului şi că o decizie va fi luată de către conducerea CJ săptămâna viitoare.

Demisia conducerii Spitalului Judeţean din Ploieşti vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut o vizită neanunţată la spitalul ploieştean, unde a găsit numeroase nereguli.

Colegiul Medicilor Prahova a anunţat vineri, într-un comunciat de presă,că respinge „orice intenţie de a transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical”.

„Sprijinim demersul colegilor noştri şi ne vom implica activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, conştienţi fiind că imaginea lor ca profesionişti nu trebuie să fie afectată de astfel de situaţii extra profesionale” se arată în comunicatul Colegiului Medicilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul