Creveții au devenit o adevărată pasiune pentru români. An de an, consumăm zeci de milioane de porții, o cifră care a crescut cu un factor de două față de anii precedenți. Nu există aproape niciun restaurant în care să nu găsim aceste delicatese marine renumite. Care este motivul din spatele acestui fenomen? Se pare că clienții sunt din ce în ce mai deschiși să descopere arome noi, iar creveții nu doar că sunt o alegere gustoasă, ci au și beneficii notabile pentru sănătate și buzunar.
Indiferent dacă sunt savurați la un restaurant de top sau gătiți cu măiestrie acasă, tot mai mulți români au dezvoltat o pasiune pentru fructele de mare, iar creveții se numără printre preferații lor, scrie Observator News.
Aceste preparate sunt prezente în mod constant în meniurile restaurantelor. Mai mult, cererea pentru ele a înregistrat o creștere semnificativă.
Un român obișnuit consumă în medie aproximativ 9 kilograme de pește și fructe de mare anual. Dintre fructele de mare, preferații noștri sunt creveții, cu o medie de 200 de grame pe cap de locuitor. Această cantitate s-a dublat față de acum patru ani.
„Pot lua creveţii congelaţi, la un preţ mai mic, sau decongelaţi. Pleacă de la 100 de lei, 99 de lei, 120 de lei, depinde de specie şi de valoarea speciei”, spune Marius, managerul unui restaurant.
Companiile care lansează astfel de produse confirmă aderarea la noul trend. Vânzările de creveţi pe piaţa românească au atins un nivel de 25 de milioane de euro.