Declarațiile umilitoare făcute de Radu Mazăre, înainte de audierile din dosarul sportivelor exploatate: „Aveau piciorul cât trunchiul de copac”

Declarațiile umilitoare făcute de Radu Mazăre, înainte de audierile din dosarul sportivelor exploatate: „Aveau piciorul cât trunchiul de copac”
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și fratele său, Alexandru Mazăre, sunt acuzați că ar fi întreținut relații sexuale cu trei sportive din lotul național de bob, forțate de către antrenorul lor să se prostitueze.  Cei doi au fost chemați la audieri miercuri, în fața procurorilor DIICOT.

Radu Mazăre a recunoscut că îl cunoaște pe Paul Neagu, antrenorul echipei naționale feminine de bob, și chiar că l-a ajutat pe acesta cu o sumă de bani pentru echipa pe care o antrena, prin intermediul Primăriei Constanața, când încă ocupa funcția de edil al orașului. Însă, Radu Mazăre neagă acuzațiile conform cărora ar fi întreținut relații sexuale cu vreuna dintre sportivele pe care Paul Neagu le-a forțat să se prostitueze.

„Nu erau genul meu. Aveau piciorul cât trunchiul de copac”, a răspuns fostul edil al Constanței, potrivit Antena 3.

În ciuda declarațiilor sale, Radu Mazăre este citat în acest dosar, spun surse din anchetă, în calitate de martor. Procurorii DIICOT susțin că frații Mazăre ar fi beneficiat în trecut de serviciile sexuale ale celor trei tinere sportive.

Cum acționa Paul Neagu

Paul Neagu, este acuzat de DIICOT că a constrâns trei sportive să se prostitueze, promițându-le că astfel vor obține performanțe sportive, atât național, cât și internaționale. Victimele erau cazate de către antrenor în incinta unui sediu social al unui centru sportiv din Constanţa. Cele trei sportive erau transportate de către antrenor atât în mai multe locații din municipiul Constanța, cât și în străinătate, în țări precum Germaniei, Principatului Monaco și Letoniei.

Paul Neagu a reușit să identifice slăbiciunile și vulnerabilitățile fiecărei sportive și astfel, și-a adaptat metodele de manipulare conform nevoilor fiecărei victime. Scopul a fost exploatarea celor trei sportive, atât pentru satisfacerea propriilor dorințele sexuale, cât și ale oamenilor de afaceri din anturajul său, din dorința de a câștiga respect și apreciere.

„Suspectul a avut ca scop consolidarea relațiilor de prietenie cu persoane influente, cu resurse financiare considerabile, acesta inițiind contacte cu oameni de afaceri și persoane publice cu influență, cunoscute în România și în municipiul Constanța”, a precizat DIICOT.

Sponsorizările care veneau din partea oamenilor de afaceri care întrețineau relații sexuale cu cele trei victime se duceau către lotul național feminin de sporturi de iarnă. Astfel, speranțele celor trei sportive că vor ajunge la performanță, făcând astfel de sacrificii, erau alimentate.

De asemenea, în luna mai a anului trecut, Paul Neagu a încercat să o convingă pe una dintre cele trei sportive să își retragă ori să își schimbe declarațiile făcute, în acest caz. Antrenorul i-a trimis victimei un text care contrazicea declarațiile inițiale făcute de aceasta și pe care, i-a cerut să îl autentifice în fața unui notar public. Câteva zile mai târziu, Paul Neagu a însoțit-o pe victimă la un birou notarial, cu scopul de a autentifica documentul în care se afla textul redactat de antrenor. Ulterior, documentul a fost trimis de către victimă și a fost depus la dosarul cauzei.

Planul lui Paul Neagu, pus în aplicare cu ajutorul unui patron de restaurant

Miercuri, DIICOT a efectuat două percheziții, în cadrul anchetei fiind implicat și patronul unui restaurant libanez din Constanța.

Cetățeanul român de naționalitate libaneză, în perioada 2013-2019,  i-a acordat ajutor lui Paul Neagu să-și pună în aplicare planul, oferind gratuit spații de cazare pe care le deținea, sportivelor lotului național. A efectuat plăți sub formă de sponsorizări, fiind principalul beneficiar al serviciilor sexuale la prestarea cărora au fost obligate victimele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`