Declarațiile lui Tăriceanu cu privire la cazul femeii care a stat degeaba șase luni în închisoare, analizate de CSM

Declarațiile lui Tăriceanu cu privire la cazul femeii care a stat degeaba șase luni în închisoare, analizate de CSM
Foto: facebook.com/tariceanu

Reprezentanții CSM își exprimă îngrijorarea față de declarațiile politice și de acțiuniile mediului politic, din ultima vreme, față de sistemul juridic, mai alex în ceea ce privește declarația președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, informează B1 TV.

Astfel, cred reprezentanții că se încearcă decredibilizarea sistemului judicar.

În acest contex, CSM a sesizat Inspecția Judicară pentru a se analiza cazul Marianei Rarinca, femeia care a stat șase luni în închisoare, iar apoi a fost găsită nevinovată.

De asemenea, CSM a cerut și verificarea declarațiilor publice a lui Tăriceanu și la acțiuniile mediului politic referitaore la acest caz, care ar putea încălca independența justiției.

Un grup de parlamentari i-a adresat marți președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care cer demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Corduța Kovesi. Scrisoarea este semnată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de senatorii PLR Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta.

Cererea parlamentarilor vine în contextul în care o femeie care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ, a stat șase luni în arest preventiv, după care a fost achitată.

Semnatarii scrisorii îi cer șefului statului să se alăture demersurilor Parlamentului de modificare a Codului de Procedură Penală. (Detalii AICI)

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marți, cu privire la scrisoarea pe care i-a trimis-o președintelui Klaus Iohannis prin care cere demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Corduța Kovesi, că este o situație extrem de gravă când un cetățean obișnuit este arestat pentru șase luni doar pe bază de suspiciuni.

„Este o situație extrem de gravă, în condițile în care ÎCCJ acuză un cetățean obișnuit, și aici nu vorbesc de politicieni sau alte persoane sus puse, și pune într-o mișcare nu foarte transparentă Parchetul, pentru ca acel cetățean să ajungă în arest pentru șase luni”, a spus Tăriceanu.

„Când avem o hotărâre de nevinovăție a acelei persoane, ne punem întrebări ce se întâmplă cu unele presoane sus puse”, a explicat președintele Senatului, referindu-se la Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, și Laura Corduța Kovesi, șefa DNA. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`