Suporterii echipei de Handbal HC Zalău, despre meciul cu Rapid: „Țiganii nu sunt români!” / Președintele CNCD: „Postarea în sine și toate comentariile sunt inacceptabil de rasiste”

Suporterii echipei de Handbal HC Zalău, despre meciul cu Rapid: Țiganii nu sunt români! / Președintele CNCD: Postarea în sine și toate comentariile sunt inacceptabil de rasiste

Înaintea meciului de handbal feminin între HC Zalău și CS Rapid București suporterii echipei locale au postat un mesaj rasist.De asemenea, limbajul folosit la finalul mesajului împotriva persoanelor de etnie romăa strârnit mai multe comentarii rasiste pe lângă postare.

Biletele vor fi puse în vânzare miercuri 11 septembrie de la ora 15:00 la casieria Sălii Sporturilor. Tiganii nu sunt Români!!!”, a fost postarea inițială.

Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat și Organizația va fi amendată.

Am demarat o autosesizare, o să cităm inclusiv clubul din Zalău, respectiv această organizatie a suporterilor și Federația Română de Handbal. Postarea în sine și toate comentariile sunt inaccectabil de rasiste. Riscă o amendă de la 2000 de lei până la 100.000 de lei„, a declarat pentru B1.ro președintele CNCD Csaba Asztalos.

Mesajul a fost înlăturat între timp de pe pagina Supoteri Handbal Club Zalău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`