Declarații cutremurătoare ale martorilor din Club: Toată lumea a intrat in panică şi ne-am călcat în picioare. Cine a fost mai tare trăieşte (VIDEO)

Declarații cutremurătoare ale martorilor din Club: Toată lumea a intrat in panică şi ne-am călcat în picioare. Cine a fost mai tare trăieşte (VIDEO)
Foto: b1.ro

Incendiul din Clubul Colectiv de vineri seara a provocat o adevărată tragedie națională. În timpul unui concert rock, un incendiu provocat de artificiile lansate la final a declanșat iadul.

Haosul a început când cele peste 400 de persoane aflate în interiorul localului s-au îmbulzit spre singura ieșire din club.

Un martor povestește pentru Digi24 că toată lumea era disperată și fiecare încerca să iasă afară.

„Era un haos, era un puhoi de lume care erau disperati, au început să se împrăştie fiecare, disperaţi, până să ajungă salvările, asta s-a întâmplat. Era singura iesire din club, nu exista o altă ieşire. A fost haos pe ieșirea respectivă, pur şi simplu erau disperaţi cu toţii. Un om se uita la mâinile lui, erau băşicate, era ars şi o faţă arsă pe partea asta, atunci a căzut jos şi a încercat salvarea. Erau mulţi tineri. Toată lumea a intrat in panică şi ne-am călcat în picioare. Cine a fost mai tare trăieşte. Am zis că dacă nu suntem organizaţi murim”, a spus unul dintre martori.

Martorii susţin, însă, că au aşteptat zeci de minute venirea echipajelor de prim-ajutor.

„În 20 de minute a venit primul echipaj de poliţie. După care au venit pompierii. Au intrat cu măştile de oxigen înăuntru şi au băgat cam o linie la 30 de minute. Uşa de evacuare era doar una singură deschisă, cealaltă era blocată. S-au călcat în picioare. Au spart uşa”.

Și jurnalistul Costin Ștucan a trecut aseară pe la locul accidentului pentru a vedea cum stau lucrurile și pentru a relata faptele.

“Am mers acolo, dar n-am fost în stare să scot telefonul din buzunar. Am văzut paramedici făcându-i masaj cardiac cu rândul unui tânăr întins inert pe o targă, în timp ce prietena voia să-l aducă înapoi frecându-i disperată palma. Am văzut alți paramedici, și alții pompând mecanic cu palmele în sternul altor tineri care nu se vedeau. Am văzut băieți arși, tremurând în stare de șoc, fete plângând, asistente fugind dezorientate cu pungile de plasmă.

N-a fost explozie. Conform celor care apucaseră să iasă, au fost aprinse artificii, iar buretele care antifona peretele clubului a luat foc. O jandarmeriță de 25-26 de ani mărturisea că n-a văzut niciodată așa ceva. Probabil așa arată infernul. Plus sunet asurzitor de sirene.

Rugați-vă pentru tinerii întinși pe tărgi, în stradă, cu inima oprită”, a încheiat jurnalistul Costin Ștucan.

Un alt martor spune că inițial tavanul a luat foc, iar toată lumea a luat-o spre ieșire, călcându-se unii pe alții.

„Era un concert de trupă rock, au pornit din dreapta scenei niște artificii, a lovit un stâlp, a luat foc tavanul, inițial nu ne-am dat seama ce se întâmplă, apoi ne-am îmbulzit la ieșire, s-au călcat unii peste alții. Nu a fost nicio explozie. Pur și simplu a luat foc buretele de pe lângă stâlp. Nu cred că s-a prăbușit nimic acolo. Am stat destul de mult la ieșire, să ajut oamenii la ieșire. Era un spațiu mic. A fost concert cu intrare liberă, erau mult peste 200, majoritatea au ieșit foarte repede, dar am văzut mulți răniți grav”, a declarat un martor.

„Am venit cu niste prieteni și am zis că o sa fie destul de liniștit. Într-adevăr erau niște chestii amenajate, iar lumea stătea în picioare.
Prima reacție a fost să iesim cât mai repede. Eram undeva în partea stângă, aproape de iesire. Eram cu încă 2 prieteni și am reușit să ieșim pentru că totul a fost repede și ne aflam aproape de garderobă.

Era deja a treia piesă cand a început incendiul. Ușa era foarte mică, iar la un moment dat cred că a cedat, eram împinsă din spate.
Cred că erau 300 – 400 de persoane. A fost o experiență tragică. Nu am mai luat parte la așa ceva, pe cuvânt. Nu știu nimic despre toată lumea”, a spus Claudia Iancu, un alt martor al tragediei.

„Am fost la ‪#‎colectiv‬. Am scăpat pentru că am stat chiar lângă uşă. Chiar şi aşa soţul şi fiul meu au putut ieşi abia după 5 minute, acum fiind în spital intoxicaţi cu fum. Cum s-a întâmplat? S-a aprins buretele fonoizolant de pe stâlpul din stânga scenei, cel de lângă uşă, de la focul de artificii. Artificiile nu au fost exagerate, păreau relativ inofensive. Problema a fost că buretele cu care erau tapetaţi stâlpii şi tavanul localului este foarte uşor inflamabil. Am văzut cum s-a întâmplat totul, stâlpul cu pricina fiind la 1 metru, chiar în faţa mea. Solistul trupei a avut timp doar să facă o scurtă glumă: ” Asta nu era prevăzut în program”. În secunda următoare şi-a dat seama că nu e de glumă şi a cerut un extinctor, dar era deja prea târziu. În 30 de secunde, fără exagerare, focul s-a întins pe întreg tavanul. Lumea s-a îmbulzit către intrare, s-a reacţionat relativ repede, dar ieşirea era prea îngustă şi oamenii s-au panicat. În spatele meu s-au călcat în picioare, căţărându-se unii peste alţii pentru a reuşi să iasă. După ce am ieşit afară, am auzit o bubuitură înfundată şi am simţit că mă loveşte o rafală de aer fierbinte în spate. Mi-a luat foc părul. Am pus mâna să îl sting şi m-am ars. Aerul era fierbinte, irespirabil, fumul gros şi negru, nu vedeam absolut nimic”, se arată într-una dintre postările de pe Facebook a Deliei Ţugui, un alt martor al tragediei.

#DIRECT_ONE_tfxlaq#  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)