Declarația mamei lui Sebi la termenul lui Vlad Pascu. „O să încercăm să facem în așa fel încât să-și primească pedeapsa”

Declarația mamei lui Sebi la termenul lui Vlad Pascu. „O să încercăm să facem în așa fel încât să-și primească pedeapsa”
Sursa foto: captura video Antena 3

Primul termen în cadrul procesului lui Vlad Pascu în care are un nou judecător a avut loc, joi, și nu a adus vești prea bune pentru famiile celor doi tineri uciși în accidentul din 2 Mai.

Cererea de procedură simplificată, respinsă

Judecătoarea a respins cererea de procedură simplă de judecată, aprobată anterior de Ancuța Popoviciu, celălalt magistrat, conform Antena 3.

Procedura simplificată îi oferă inculpatului șanse de a primi o pedeapsă mai mică, în cazul în care își recunoaște vina.

Înainte de a începe procesul, mama lui Sebastian Olariu a transmis că nu se va opri din lupta pentru dreptate în cazul fiului său.

„Sperăm ca astăzi să avem un nou început. Cineva să se gândească mai bine ce înseamnă ucidere din culpă. Sper să se poată schimba această încadrare și să putem să ducem cumva planul la bun sfârșit. Adică să facem dreptate copilului nostru (…)

Nu știu dacă voi putea să-l privesc pe Vlad Pascu în ochi. Nu știu ce i-aș transmite. L-aș întreba, de fapt, dacă poate să închidă ochii gândindu-se la ce a făcut. Sau poate nici măcar nu-și de seama ce a făcut. Nu știu dacă își de seama ce faptă gravă a făcut. Chiar nu știu. După fața lui, după ce am văzut acolo pe monitorul acela (la termenul anterior, n.r.) nu-mi dau seama dacă el gândește ceva.

Am mai spus: viața s-a oprit, atunci, în loc și, cel puțin pentru mine, așa va rămâne. Noi o să luptăm noi, o să ne facem datoria față de fiica noastră, care își dorește foarte mult dreptate pentru fratele său, nu răzbunarea lui. O să facem tot ce ne stăm putință și o să încercăm să facem în așa fel încât să-și primească pedeapsa. O să facem apel și vom vedea ce e de făcut. Pas cu pas”, a declarat mama lui Sebastian.

Mihaela Olariu continua lupta pentru dreptate

Aceasta a mai adăugat că nu se va opri nici din reproșat lucruri părinților inculpatului și nici polițiștilor care nu au prevenit tragedia.

„Reproșuri sunt multe. Reproșuri, la adresa părinților. Cum le-au crescut… Văd că acum se luptă pentru a-l scoate. Trebuiau să se lupte înainte cu drogurile, dacă erau niște părinți adevărați. Dacă erau părinți, de fapt. Reproșuri am să le fac și domnilor polițiști, care au stat de pomană în stradă, care nu și-au respectat jurământul pe care l-au făcut, precum și tuturor care au contribuit fizic sau mai puțin fizic la această tragedie.

Cred că, după ce se termină acest proces, va trebui să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi. Nu pot nici acum să pun capul pe pernă și, probabil, nu-l voi putea pune altfel”, a declarat la Antena 3 CNN Mihaela Olariu.

Procesul de astăzi a dus la stabilirea altui termen, în 7 iunie. La termenul de astăzi, Vlad Pascu nu a dorit să facă nicio declarație.

Tatăl Robertei Dragomir a declarat, la ieșirea din judecătorie, că deciziile luate de noua judecătoare pare să ducă procesul la „o apropiere de normalitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`