Decizie definitivă în dosarul tânărului care a înjunghiat-o mortal pe o fată în Grădina Botanică din Craiova

Decizie definitivă în dosarul tânărului care a înjunghiat-o mortal pe o fată în Grădina Botanică din Craiova
Sursa foto: Pixabay

Curtea de Apel Craiova a confirmat condamnarea la 15 ani de închisoare pe care a primit-o Mario Alexandru Fojică, vineri, printr-o decizie definitivă, transmite Agerpres.

Tânărul înjunghiat-o mortal pe o fată în Craiova în septembrie 2023

Pe 27 iunie 2023, pe când avea 17 ani și era elev al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Mario Alexandru Fojică i-a înjunghiat pe o fată de 14 ani și pe prietenul ei, iar minora a murit din cauza rănilor suferite.

Astfel, în septembrie 2023, Fojică a fost trimis în judecată pentru omor calificat și tentativă de omor calificat, iar anchetatorii spuneau la acel moment că inculpatul „a plecat de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-și aleagă victimele”.

Tribunalul Dolj îl condamnase la 15 ani de închisoare, în iunie

Pe 28 iunie, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe tânăr la 15 ani de închisoare ca măsură educativă într-un penitenciar pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Totodată, instanța admitea acțiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi îl obliga pe inculpat la plata către această parte civilă a sumei de 29.317 lei, cu titlu de despăgubiri materiale. În plus, îl obliga, în solidar cu părţile responsabile civilmente Fojică Constantina şi Fojică Marius, la plata sumelor totale de 600.000 euro şi 200.000 lei cu titlu de despăgubiri morale către părţile civile din dosar şi a sumei de aproape 60.000 de lei cu titlul de despăgubiri materiale.

Curtea de Apel a luat o decizie definitivă în dosar, vineri, 27 septembrie.

„Respinge, ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Fojică Mario-Alexandru şi de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova împotriva sentinţei penale nr. 325 din data de 28 Iunie 2024, pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5596/63/2023. Deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata arestării preventive de la 28.06.2024, în continuare, la zi. Obligă apelanţii la plata sumei de 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 276 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul Fojică Mario-Alexandru la plata către părţile civile Lungu Flavius Narcis, Lungu Ana-Maria şi Lungu Alexia-Andreea a sumei de 4.020 de lei (3.750 de lei onorariu apărător ales şi suma de 270 lei cheltuieli ocazionate de deplasare), cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de aceasta”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah
20:07 - România, sub potop în acest weekend. Acestea vor fi cele mai afectate județe din cauza furtunii puternice
20:05 - Autorul jafului armat din Iași nu a fost găsit. Angajații băncii au apăsat târziu butonul de panică
19:32 - Ionuț Stroe, despre scenariul ruperii coaliției de guvernare: „Sunt tensiuni, sunt situații extrem de dificile, discuțiile aproape că nu mai există”
19:30 - Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată pe 30 noiembrie. Diana Stoica (USR): E o tâmpenie! Dacă ai o dată în care s-a întâmplat ceva, nu poți să muți parada doar pentru că nu te-a dus capul când ai comasat alegerile, să nu pui fix peste Ziua Națională (VIDEO)
19:20 - Ionuț Stroe, reacție după ce Iohannis a anunțat că nu candidează la parlamentare: „Subiectul pentru noi este unul închis” / „Am retras amendamentul tocmai pentru a nu se mai specula politic”
19:13 - Anchetă internă la o multinațională din Timișoara. O angajată s-ar fi sinucis
19:07 - „Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România
19:00 - Dan Cristian Popescu (PSD): “Fiecare partid încearcă să facă o majoritate în jurul său la nivel local” (VIDEO)
18:59 - Acestea sunt pensiile care se transformă, din oficiu, în pensii pentru limită de vârstă. Precizări importante făcute de Casa Națională de Pensii