DECIZIA instanței cu privire la INSOLVENȚA TEL DRUM

DECIZIA instanței cu privire la INSOLVENȚA TEL DRUM

Tribunalul București a admis, vineri, cererea DNA de blocare a insolvenței firmei Tel Drum, pentru o durată de 60 de zile.

Această decizie vine la puțin peste 2 luni după ce procurorii DNA au deschis mega-dosarul de corupție în ceea ce privește firma Tel Drum, dosar penal în care Liviu Dragnea, despre care procurorii afirmă că stă în spatele companiei, este anchetat pentru organizare de grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europe și abuz în serviciu.

În acest dosar, procurorii au pus sechestru pe toate conturile companiei.

Cererea de deschidere a procedurii de faliment a fost depusă la Tribunalul Teleorman în ziua în care procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Iniţial, în noiembrie 2017, compania Tel Drum a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din judeţul Teleorman.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îţi iau măsuri de siguranţă după ce firma Tel Drum, cercetată pentru corupţie, a cerut intrarea în insolvenţă. La rândul lor, anchetatorii au solicitat instanţei să oprească lichidarea companiei, despre care procurorii spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

Citeste mai mult: adev.ro/p34apzAceastă decizie vine la puțin peste 2 luni după ce procurorii DNA au deschis mega-dosarul de corupție în ceea ce privește firma Tel Drum, dosar penal în care Liviu Dragnea, despre care procurorii afirmă că stă în spatele companiei, este anchetat pentru organizare de grup infracțional organizat, fraudă cu fonduri europe și abuz în serviciu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie