Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, chirurgul Adrian Maghiar, condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, chirurgul Adrian Maghiar, condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, medicul Adrian Maghiar, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă cu amânarea executării.

Sentința nu este definitivă, transmite ebihoreanul.ro.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Medicul chirurg, fondator al Spitalului Pelican, este acuzat că una dintre pacientele sale a murit la câteva zile după o intervenție. Incidentula avut loc în anul 2013. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, femeia a fost internată la Spitalul Pelican, fiind operată de hernie, îngreunată de o ruptură a peretelui abdominal. Ea a ajuns în comă la Spitalul Județean și a murit câteva zile mai târziu.

DRAMĂ ÎN TEATRUL ROMÂNESC: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că medicul nu a respectat standardele obligatorii pentru prevenirea unor complicaţii generate de intervenţie şi nu i-a prescris pacientei antibiotice ori tratament anticoagulant, obligatorii pentru prevenirea infecţiilor ori apariţia unor cheaguri de sânge.

El a fost trimis în judecată în 2018, iar joi, Judecătoria Oradea a pronunțat sentința.

DISPERARE PENTRU ANDREEA BĂLĂN! HACKERII I-AU FURAT CELE MAI INTIME FOTOGRAFII! DOAMNE, CE RUȘINE

Nu este singurul dosar în care este acuzat medicul Maghiar.

Acesta, împreună cu tatăl său, fost rector al universității, și fratele său, a mai fost inculăpat și în cel mai notoriu scandal care a zguduit Universitatea orădeană, cel al diplomelor false.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`