Mizerie de nedescris lăsată în urmă de militarii americani din România: Ambalaje de mâncare și pet-uri, împrăștiate pe dealurile împădurite din Buzău

Mizerie de nedescris lăsată în urmă de militarii americani din România: Ambalaje de mâncare și pet-uri, împrăștiate pe dealurile împădurite din Buzău
Foto: pixabay.com

Peisaj dezolant descoperit într-o zonă izolată din Buzău.
Un motociclist care se antrena pe creasta dealului Ciuhoiu a găsit gunoaie împrăștiate într-o poiană în care militarii americani detașați în România au făcut pauză pentru hrănire şi hidratare, în timpul unor exerciții desfășurate în luna iunie.

„Eram cu motocicleta, împreună cu un amic, şi ne-a atras atenţia poiana invadată de gunoaie. Am găsit bidoane de apă îmbuteliată în Ungaria şi ambalaje de mâncare pe care scrie Department of Defense, folosite de militarii americani”, a explicat motociclistul buzoian Ovidiu Turcea, care se antrena pe creasta dealului Ciuhoiu, potrivit adevarul.ro.

Pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi erau împrăştiate pet-uri în care a fost apă şi ambalajele pachetelor de mâncare pe care le-au consumat.

(Foto: adevarul.ro)

Pe ele scrie „Meal, Ready to Eat (MRE) Individual” (mâncare gata de servit), fiind vorba de o rația militară americană pentru 24 de ore.

(Foto: adevarul.ro)

”Nu ştim dacă gunoiul a fost lăsat aşa chiar de militarii americani sau a fost împrăştiat de sălbăticiuni sau localnici dintr-un loc în care ar fi fost strâns. Vrem să trimitem poze chiar Ambasadei Statelor Unite”, a mai spus Ovidiu Turcea.

La începutul lunii iunie, dealurile împădurite dintre Monteoru şi Haleş au fost, timp de aproape două săptămâni, teatru de aplicaţii militare ale forţelor de reacţie rapidă din patru ţări NATO (România, Germania, Olanda şi SUA).

Aerodromul militar Boboc şi în zona împădurită delimitată de localităţile Sărata Monteoru, Izvoru, Haleş, Tisău, Pietroasele şi Nenciuleşti au fost principalele scene ale exerciţiului.
Au participat aproximativ 1.300 de militari şi peste 30 aeronave militare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`