De unde ridici pensia dacă ți-ai schimbat domiciliu? Ce documente trebuie să depui?

De unde ridici pensia dacă ți-ai schimbat domiciliu? Ce documente trebuie să depui?
Sursa foto: Pixabay.com

De unde ridici pensia dacă ți-ai schimbat domiciliu? Ce documente trebuie să depui? Dacă un pensionar își schimbă domiciliul, dintr-un județ într-un alt județ, din capitală într-un județ sau invers, dosarul de pensie se transferă.

De unde ridici pensia dacă ți-ai schimbat domiciliu? Ce documente trebuie să depui? Dacă un pensionar își schimbă domiciliul, dintr-un județ într-un alt județ, din capitală într-un județ sau invers, dosarul de pensie se transferă la casa de pensii de la noul domiciliu.

Pentru acest transfer, pensionarul ce se mută trebuie să se adreseze casei de pensii la care se află în evidență, adică la cea unde e dosarul de pensionare, la momentul mutării.

Pensionarul trebuie să adrese instituţiei o cerere de transfer a drepturilor de pensie, în alt judeţ al ţării.

El va da casei de pensii o copie a actului de identitate, din care să rezulte care e noua sa adresă de domiciliu, de acolo unde se mută. La aceste documente, va adăuga şi un talon de pensie.

Legea nr. 9/2023, pentru modificarea și completarea OUG 41/2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, conţine un element important.

De unde ridici pensia dacă ți-ai schimbat domiciliu, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`